Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Lupič mířil na pokladníka

KRAJ a BRNO: Aktuálně - lupič dopaden!  

AKTUÁLNĚ 27.11. 2009

V úterý 24. listopadu v dopoledních hodinách vyjížděli jihomoravští krajští kriminalisté k loupežnému přepadení jedné z poboček většího bankovního ústavu v centru města Brna.

Přepadení probíhalo dle svědků tak, že nemaskovaný muž se zbraní v ruce podstrčil pokladníkovi lísteček s výzvou k vydání finanční hotovosti. Následně podal modrou igelitovou tašku se slovy: „všechny prachy dej do té tašky“. Pachateli tak jednadvacetiletý pokladník vydal nemalou finanční částku v řádech několika set tisíc korun. Pachatel z místa následně uprchl. Při rychlém opuštění pobočky však udělal patrně osudovou chybu: v přepadené pobočce peněžního ústavu zapomněl složku s materiály. Ta obsahovala indicie k identifikaci jeho osoby. Kriminalisté mohli s mimořádnou rychlostí poskládat data ze složky a tvář z kamer a ztotožnit podezřelého muže.

Devětadvacetiletý však muž vyvinul i velkou snahu, aby změnil svoji vizáž. Ostříhal se, koupil si brýle, změnil oděv následně si v jednom z brněnských autobazarů zakoupil ojetý vůz tov. zn. Hyundai a vyjel směrem do Prahy. Zde vystřídal některé z luxusních pražských hotelů. V jednom hotelu přímo v centru města byl policisty zadržen. V hotelovém pokoji se na zadržení muže podíleli jak policisté z Jihomoravského krajského ředitelství, tak i pražští kolegové. Spolupráce napříč republikou se tak vyplatila a devětadvacetiletý muž podezřelý z loupeže, byl zadržen i se svým zbytkem lupu. Vozidlo zakoupené z uloupených peněz bylo zadrženo také.

Lupič si tak luxusu pražských hotelů dlouho neužil, na útěku pobyl jen dva dny. Při výslechu se k činu doznal, jako důvod uvedl dluhy, které si způsobil častými sázkami. V pátek 27. listopadu byl podán návrh na vzetí devětadvacetiletého Brňana do vazby. Ve vězení tak může strávit obviněný muž 5-12 let.

 mjr. PhDr. Soňa Svobodová


V úterý 24. listopadu 2009 krátce před třičtvrti na jedenáct dopoledne se rozhodl nemaskovaný muž navštívit jednu z brněnských poboček většího bankovního ústavu, a to se zbraní v ruce. Mimo namířenou zbraň předal pachatel muži na přepážce cedulku s informací k vydání hotovosti. Pokladník vydal částku v řádech stovek tisíců a pachatel z místa uprchl. Policisté po ozbrojeném pachateli intenzivně pátrají. Na místo činu dojeli specialisté Služby kriminální policie a vyšetřování krajského ředitelství policie Jihomoravského kraje. Penežní ústav aktivně s kriminalisty spolupracuje a okamžitě poskytl i kamerové záznamy pachatele. Tyto jsou v současné době podrobeny analýze, probíhá pátrání a souběžně kriminalisté provádějí výslechy osob.

 

Zpracovala: mjr. PhDr. Soňa Svobodová

vytisknout  e-mailem