Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Lupič „Knírač“ během dvou měsíců výrazně zhubnul, už rok ale policistům uniká

Detektivové pražského krajského ředitelství pátrají už rok po sériovém lupiči, na jehož dopadení vypsal jeden z bankovních ústavů půl milionovou odměnu. 

Na konci loňského listopadu loupil hledaný muž na Praze 10 v Moskevské ulici poprvé, banky pak ale několikrát přepadl ještě na Praze 4 a 9, do některých míst se navíc vrátil po více jak půl roce. Mezitím ovšem loupil v městě Plzni, Hradci Králové a Pardubicích, kde ale podle kriminalistů nemá až takovou dokonalou místní znalost jako v Praze. Detektivy na zajištěných kamerových záznamech potom zaujala podoba pachatele. Ten totiž od posledního přepadení v dubnu výrazně ztratil na váze a podle kriminalistů se při červnové loupeži v Praze 10 jevil jako nemocný nebo se mohl během takto krátké doby stát uživatelem návykových látek.
 
Lupič středního věku byl pokaždé ozbrojen krátkou střelnou zbraní, kterou držel v levé ruce a maskoval se čepicemi s kšiltem. Na sobě měl oblečenou v některých případech specifickou bundu tmavé barvy s nápisy „hb“ na hrudi a zádech. Hledaný hovoří česky bez přízvuku.
 
Detektivové prověřují veškeré poznatky a informace, obrátili se už několikrát na různé instituce, orgány a zařízení, dále na zdravotní ústavy a specializované pracoviště, nicméně hledaného lupiče se jim stále nedaří vypátrat. Opětovně proto žádají veřejnost o pomoc při pátrání po muži, který během dvou měsíců (duben až červen 2012) výrazně zhubnul, s největší pravděpodobností je levák a má zatím neznámé vazby na Plzeň, Hradec Králové, Pardubice a zejména Prahu, kde několikrát přepadl pobočky bankovním ústavů. Celkově se lupič obohatil o téměř milion korun.
 
Jakékoliv informace k tomuto hledanému lupiči přijmou policisté na tísňové lince 158.
 
Odkaz na tiskovou zprávu z ledna letošního roku: http://www.policie.cz/clanek/lupic-ma-na-svedomi-uz-ctyri-prepadeni.aspx
 
kpt. Bc. Jana Rösslerová 1. 11. 2012
Odkazy do noveho okna

Hledany-lupic-R

Hledany-lupic-R 

Detailní náhled

Hledany-muz-R

Hledany-muz-R 

Detailní náhled

Lupic-vchazi-do-banky-R

Lupic-vchazi-do-banky-R 

Detailní náhled

Oblicej-lupice-R

Oblicej-lupice-R 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem