Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Lupič, jenž přepadl poštu, je ve vazbě

VSETÍNSKO: Pomohla veřejnost! 

Včera dopoledne rozhodl okresní soud o vzetí do vazby třiadvacetiletého mladíka, který přepadl minulý týden v pondělí poštu v Rožnově p. R.  K dopadení lupiče pomohla veřejnost, která muže na záběrech z bezpečnostních kamer a na fotografiích poznala.
 
Třiadvacetiletý mladík z Rožnova p. R. je ve špatné finanční situaci, kterou se uplynulé pondělí rozhodl řešit přepadením pošty v Rožnově p. Radhoštěm. Vzal si atrapu pistole, na lístek si napsal pro pracovnici pošty fixem vzkaz ve smyslu vydání peněz a před čtvrtou hodinou odpoledne se vydal na poštu. Když se dostal na řadu, přistoupil k přepážce, předložil před pracovnici připravený lístek a čekal, jak zareaguje. V ruce měl připravenou atrapu pistole, se kterou na ženu za přepážkou v okamžiku, kdy mu odmítala dát peníze, namířil a poklepal na sklo přepážky. Pracovnice mu peníze odmítala vydat, a tak mladík sbalil lístek a z pošty s prázdnou odešel.
 
Ve středu jsme získali záběry z bezpečnostních kamer, které lupiče při přepadení zachytily. Záběry jsme společně s fotografiemi pachatele zveřejnili v médiích a na stránkách www.policie.cz. Několik lidí muže poznalo a pohotově kontaktovalo policii. Ve čtvrtek dopoledne jsme tak díky veřejnosti mohli mladíka z Rožnova p. R. pro podezření z loupeže zadržet a umístit do policejní cely. Přepadení nejprve zapíral, uváděl, že lupič na fotografiích není on, nakonec se ale k loupeži přiznal.
 
V pátek dopoledne ho policejní komisař obvinil z trestného činu loupež, za který mu hrozí až desetiletý trest odnětí svobody. Mladík nakonec trávil v policejní cele i celou sobotu, jelikož čekal na rozhodnutí soudu o vzetí do vazby. V neděli dopoledne ho policisté eskortovali nejprve k soudu, kde se mladík dozvěděl, že byl vzat do vazby a pak do ostravské vazební věznice. Za loupež už byl v minulosti trestán.
 
 
 
1. prosince 2014, por. Mgr. Lenka Javorková
 
  
 

vytisknout  e-mailem