Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Lupič je ve vazbě, stále hledáme svědka

TEPLICKO - Kriminalisté dále hledají svědka loupeže; Dluží skoro čtvrt milionu... 

Lupič je ve vazbě, stále hledáme svědka

     Před několika dny jsme žádali veřejnost o pomoc při pátrání po pachateli, který v Teplicích přepadl seniorku. V neděli 10. května 2020 kolem 13:40 hodin přistoupil na Lázeňském náměstí zezadu k poškozené a pod pohrůžkou použití nože po ní požadoval vydání peněženky. Žena, která uviděla po ulici Rooseveltova přijíždět autobus, začala volat o pomoc a lupič se dal s prázdnou na útěk. V té chvíli místem procházel neznámý svědek, který ženě nabídl pomoc.

     Policisté na základě provedeného prověřování ustanovili totožnost podezřelého 29letého muže, který byl v uplynulých dnech obviněn ze zvlášť závažného zločinu loupeže, trestně stíhán je vazebně.

     Kvůli rozporům ve výpovědích zúčastněných osob kriminalisté nutně potřebují ustanovit totožnost muže, který byl svědkem přepadení a ženě pomohl a svou výpovědí by mohl přispět k řádnému objasnění průběhu loupeže a usvědčení pachatele. Opakovaně proto žádáme tohoto svědka, aby kontaktoval kriminalisty buď osobně v Teplicích, ul. Masarykova 1363, nebo zavolal na linku 158.

Dluží skoro čtvrt milionu

     Více jak čtvrt milionu korun si v průběhu loňského roku půjčil u různých společností 42letý muž. Přes internet, nebo prostřednictvím obchodních zástupců zažádal nejméně o šest úvěrů a půjček, přičemž v žádostech uváděl nepravdivé skutečnosti o svých finančních závazcích. Smluvně uzavřené splátky v převážné většině případů nesplácí a poškozeným společnostem dluží 244 tisíc korun. Vyšetřovatel muže obvinil z úvěrového podvodu, pokud případ skončí u soudu a muž bude uznán vinným, hrozí mu až pětiletý trest odnětí svobody.

Ukradl sluchátka

     Z přečinu krádeže se bude zodpovídat 30letý recidivista, který kradl v teplickém supermarketu. Na prodejní ploše vzal sluchátka v hodnotě 600 korun a bez zaplacení zboží prošel pokladní zónou. Neunikl ale pozornosti pracovníka ostrahy, který přivolal policisty, kteří muži sdělili podezření z přečinu, za který mu s ohledem na trestní minulost a spáchání v době podmínečného odsouzení hrozí až tříleté vězení.

27. května 2020, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem