Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Lupič dopaden

CHOMUTOVSKO - Škoda na odcizených věcech přesáhla 70 tisíc; Útočil na ostrahu, vyhrožoval policistům. 

Vloupání, k němuž došlo v obci na Chomutovsku koncem září, policisté objasnili. Z garáže, která je součástí domu, původně neznámý pachatel odcizil motocykl s postranním vozíkem a čtyři elektrocentrály. Poté vnikl do domu, kde sebral ještě vzduchovou pušku. Škoda byla vyčíslena na více než 70 tisíc korun.

Provedeným šetřením se policistům podařilo zjistit, kdo má mít vloupání na svědomí. Vyšetřovatel pak obvinil 37letého muže z Prahy ze spáchání trestných činů krádeže a porušování domovní svobody. V případě odsouzení mu hrozí až tři roky za mřížemi.

Útočil na ostrahu, vyhrožoval policistům

Obvinění z několika trestných činů čelí 44letý muž z Chomutova. Podle vyšetřovatele měl dotyčný nejprve v jednom chomutovském supermarketu odcizit láhev s alkoholem a odejít ven z prodejny. Na parkovišti ho pak měl oslovit pracovník ostrahy supermarketu, který po něm chtěl, aby vyčkal příjezdu hlídky Policie ČR. Muž však začal pracovníka fyzicky napadat, přitom ho měl udeřit pěstí do obličeje a posléze i kopnout do hlavy. Mezitím se ho napadený snažil znehybnit svedením na zem. Nakonec se agresorovi podařilo z místa utéct, napadený muž se však vydal za ním a dostihl ho. Poté měl dotyčný zaútočit znovu, tentokrát vytáhl injekční stříkačku, kterou měl proti poškozenému dělat výpady a přitom mu slovně vyhrožovat. 

O chvíli později útočníka zadrželi přivolaní policisté, kteří ho převezli na oddělení. Přitom měl hlídce dotyčný vyhrožovat tím, že si je najde, zlikviduje je, zabije je a také popisoval způsob, jakým by to udělal.

Kvůli popsanému jednání byl muž obviněn ze spáchání trestných činů vydírání, výtržnictví a vyhrožování s cílem působit na úřední osobu. Pokud mu soud vinu prokáže, mohl by mu podle zákona uložit v krajním případě až osmiletý trest odnětí svobody.

por. Mgr. Miroslava Glogovská
tisková mluvčí
Chomutov 7. prosince 2022

vytisknout  e-mailem