Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Lupič byl dopaden krátce po přepadení

Jen čtvrt hodiny stačilo policistům k dopadení lupiče z herny v Chlumci  

Pouhých patnáct minut stačilo hradeckým policistům k vypátrání pachatele loupežného přepadení baru v Chlumci nad Cidlinou.

V sobotu 18. června 2011 kolem druhé hodiny odpoledne přišel do baru muž, kterého obsluha znala podle vidění, hrát na výherních automatech. Po chvíli přistoupil k obsluze a požadoval vydání peněz. Přitom si maskoval obličej rozpuštěnými dlouhými vlasy. Barmanka muži odmítla peníze vydat, proto požadavek několikrát zopakoval. Barmanka nabyla dojmu, že jí chce ublížit, jelikož měl ruku zasunutou pod tričkem a myslela si, že v ní drží nějakou zbraň. Při loupežném přepadení byl vyrušen vozidlem přijíždějícím na parkoviště. Lupič se lekl a utekl.
Obsluha ihned celou událost oznámila na policejní bezplatnou telefonní linku 158. Přivolaným policistům se na základě popisu, které jim barmanka poskytla, podařilo za necelých patnáct minut od oznámení podezřelého muže odpovídajícího danému popisu zadržet. Policisté podnapilého muže vyzvali k dechové zkoušce, která ukázala kolem dvou promile alkoholu. Proto jej muži zákona převezli na hradeckou protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. Následující den (19. června 2011) po propuštění byl čtyřicetiletý muž z Královéhradecka policejním komisařem obviněn ze zločinu loupeže.
Muž se k trestné činnosti plně doznal. Proč se loupežného přepadení dopustil, nedokázal policistům vysvětlit. Zřejmě jednal zkratkovitě. Vyšetřování obviněného probíhá na svobodě. Pokud se prokáže jeho vina, hrozí mu za uvedené jednání až desetiletý trest odnětí svobody.

nprap. Anna Pešavová - 22. června 2011


 

vytisknout  e-mailem