Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Lup odnesl jen padesát metrů

VSETÍNSKO: Ve Valašském Meziříčí byli policisté opět úspěšní. 

Ve Valašském Meziříčí policisté chytili zloděje stavebního nářadí chvíli po krádeži. To ještě poškozený ani nevěděl, že je okradený.
 
Dvacetiletý muž ze Šternberku se včera po poledni rozhodl pomoci si k penězům i prostřednictvím krádeže. V centru Valašského Meziříčí využil nezamčených vchodových dveří jednoho z domů a šel do prostoru sklepů. Zde si vybral jednu ze sklepních kójí a po vypáčení petlice se dostal dovnitř. Měl štěstí. Z kóje si odnesl profesionální stavební nářadí ve třech kufřících a nějaký alkohol.
Štěstí jej vzápětí opustilo. Asi padesát metrů od domu si jej všimli policisté, pro které je muž známá firma. Zkontrolovali jeho i věci a odvedli jej potom na policejní služebnu. Zde se po chvíli objevil i řemeslník z Valašského Meziříčí, který přišel nahlásit vloupání do sklepní kóje a odcizení alkoholu a nářadí. Události měly rychlý spád. Odcizené věci, které zloděj dobrovolně vydal, policisté vrátili majiteli. Muži ze Šternberku ještě včera v podvečer sdělili podezření z trestných činů krádež a porušování domovní svobody.
 
Zloděj by neměl tak lehkou práci, kdyby u domu byly dostatečně zajištěny vstupní dveře. V době dovolených a tím i déletrvající nepřítomnosti bydlících je toto základní pravidlo, které může zabránit vniknutí nechtěných osob do společných prostor domů a následné trestné činnosti. Případ z Valašského Meziříčí dokazuje i fakt, že k takovým krádežím dochází i za bílého dne a je jen na občanech, aby zlodějům neusnadňovali jejich nekalé řemeslo.
 
 
25. června 2014, nprap. Bc. Vladislav Malcharczik
 

vytisknout  e-mailem