Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Lup nestihli prodat

RYCHNOVSKO - Najisto šli policisté i pes 

Ani den se ze svého lupu neradovali dva muži z Opočna, kteří se v noci z pondělí na úterý vloupali do jedné místní firmy. V první hale našli elektromotor o váze 100kg, který naložili na kolečko a snažili se s ním odjet. Metrákový kolos ale byl nad jejich síly, a proto jej ponechali svému osudu.
Ve druhé hale, do které se rovněž vloupali,  už měli pobertové "větší štěstí". Našli tam spoustu předmětů, které záhy odcizili - kovová kolečka, rudlik, úhlové brusky, sušičku na boty, desítky metrů nejrůznějších kabelů a elektromotory.
Po oznámení vloupání a krádeže zaměstnanců firmy se na místo vypravili opočenští policisté, kterým "rukopis" záhy napověděl autory. Spolu s nimi tam dorazil i psovod se služebním psem, který ihned vypracoval téměř kilometrovou stopu až k jednomu místnímu domu. Tam také označil několik kradených předmětů. Domněnku místních policistů tak pes jasně potvrdil.
S ukradenými předměty nestihli muži nijak naložit. Majitel škodu, kterou mu svojí noční návštěvou způsobili, vyčíslil na více než 30.000 korun.
Dvojici mladíků (1986, 1988) hrozí za přečin krádeže až dvouletý pobyt za mřížemi.

por. Mgr. Alena Kacálková
5. dubna 2012

vytisknout  e-mailem