Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Lumpárna v autobuse objasněna

DĚČÍN - Příběh mladíka, kterému ukradená peněženka přinesla jen potíže, a další krimi 

O tom, že peněženka není v autobuse před nenechavci v bezpečí ani v bundě zavěšené po boku, se přesvědčil řidič autobusu. Během jízdy z Děčína do České Kamenice mu ji včetně osobních dokladů a dvou platebních karet z kapsy vylovil devatenáctiletý lapka. Děčínským policistům se ho však podařilo vypátrat. Podezření z krádeže a neoprávněného opatření platebního prostředku ve zkráceném přípravném řízení přišlo záhy. Na zloděje teď cení zuby hrozba až dvouletého odnětí svobody.
 
 
Kdo maří, ten (ne)jede
 
Do dlouhé řady nezbedných řidičů, kteří si mysleli, že se nic nestane, když usednou za volant přes zákaz řízení motorových vozidel, se zařadil dvaatřicetiletý muž. Příběh, jak vystřižený podle šablony. Děčínská policejní Hlídka, kontrola, zákaz další jízdy, odebraný řidičák a zkrácené přípravné řízení. Podezřelému za maření výkonu úředního rozhodnutí hrozí až tříletý pobyt za mřížemi.
 
 
Granát vojáci zapomněli na hřbitově
 
Ruční granát bez pojistky nalezl jednačtyřicetiletý muž na bývalém hřbitově v Jiříkově. Přes místní strážníky se oznámení dostalo k rumburským policistům, kteří zjistili, že se skutečně o ruční granát jedná. Pak byl na tahu pyrotechnik, který upřesnil, že se jedná o vejčitý typ z druhé světové války. Nález byl zajištěn a zaevidován.
 
 
Potyčka v bytě
 
Do bytu dvaadvacetileté ženy ve Varnsdorfu bez souhlasu vnikl šestatřicetiletý muž v podnapilém stavu. Tam ji slovně napadl, neboť s ní měl nějaké nesrovnalosti. O tom, že k vyřešení problému nezvolil tu nejlepší variantu, ho pak přesvědčili místní policisté, kteří ho za to řeší ve zkráceném přípravném řízení. Za porušování domovní svobody by mu mohly hrozit až dva roky odnětí svobody, což za to rozhodně nestojí.
 
 
V dílnách nic nevytvořil, ba naopak
 
Do školních dílen v Benešově nad Ploučnicí se vloupal neznámý zloděj. Odtud odcizil větší množství vybavení a nářadí. Předběžně stanovená škoda čítá téměř devatenáct tisíc korun. Poškozování cizí věci a krádež vloupáním jsou paragrafy, se kterými bude mít zloděj co do činění, bude-li lapen. Místní policisté pro to jistě udělají vše, co bude v jejich silách.
 
 
 
12. 5. 2010
por. Bc. Vojtěch Haňka
tel.: 974 432 207, 724 156 293
e-mail : pisdc@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem