Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Lovecká sézona už začala

KRAJ - Na celém území Libereckého kraje policisté z odboru pro zbraně a bezpečností materiál kontrolují myslivecké hony. 

Při kontrolách se policisté z odboru pro zbraně a bezpečnostní materiál zaměřují na kontrolu dokladů, a to zbrojních průkazů, průkazů zbraní a loveckých lístků. Fyzicky kontrolují zbraně, u kterých ověřují zejména výrobní číslo, a také zda je předložená zbraň opatřena platnými zkušebními značkami. Policisty zajímá i celkový stav zbraně. Na místě dále provádějí orientační dechové zkoušky s cílem prověřit, zda nejsou myslivci před honem nebo v jeho průběhu pod vlivem alkoholu.
 
V sobotu policisté provedli kontrolu Mysliveckého sdružení Zlatá Olešnice. Na místě zkontrolovali bezmála dvacet účastníků honu. Kontrola i dnes proběhla bez nedostatků, všichni myslivci měli své zbraně a potřebné doklady v pořádku. Všechny dechové zkoušky na alkohol byly negativní.
 
 „Dohled nad konáním mysliveckých honů budeme provádět až do konce letošního roku, a to na celém území Libereckého kraje,“ uvedla vedoucí odboru plk. Mgr. Dagmar Fialová.
 
V Libereckém kraji je každoročně provedeno přes 20 kontrol honů a při nich je zkontrolováno přes  200 myslivců a jejich zbraní. Od vzniku Krajského ředitelství policie Libereckého kraje, nedošlo při honu na našem území k žádnému vážnému úrazu a nezaznamenali jsme ani žádnou mimořádnou událost.
 
por. Jna Světlá
10. 11. 2014
 
 
Odkazy do noveho okna

Zlatá Olešnice_01

Zlatá Olešnice_01 

Detailní náhled

Zlatá Olešnice_02

Zlatá Olešnice_02 

Detailní náhled

Zlatá Olešnice_03

Zlatá Olešnice_03 

Detailní náhled

Zlatá Olešnice_04

Zlatá Olešnice_04 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem