Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Lovci lebek opět zasahovali

Detektivové cíleného pátrání Úřadu služby kriminální policie a vyšetřování Policejního prezidia ČR provedli ve středu 20. února 2013 další ze svých úspěšných zásahů. 

Na základě souhlasu státního zástupce Městského státního zastupitelství v Praze zadrželi 47letého mezinárodně hledaného občana Vietnamu, na kterého vydalo v říjnu 2011 Ministerstvo veřejné bezpečnosti Vietnamu zatýkací rozkaz. Muž se měl v roce 2011 ve své domovině dopustit trestného činu podvodu tím, že podepsal asi 40 smluv týkajících se obchodu s byty. Tyto smlouvy měl následně jeho společník a spolupachatel vložit jako zástavu do bank. Dále pak on sám prodal neoprávněně 34 bytů. Společně se svým společníkem se tímto protiprávním jednáním obohatili v přepočtu o 220 miliónů korun.
 
V České republice se Vietnamec skrýval přibližně jeden rok a podnikal zde, prostřednictvím českých obchodních partnerů, v gastronomii. Po zjištění, že se o něj zajímáme, změnil své dosavadní bydliště a ukrýval se v jednom z pražských hotelů, kde byl zadržen. Naši detektivové po něm pátrali od října loňského roku.
 
Zadržený je v současné době v cele předběžného zadržení a rozhoduje se o jeho vydání do Vietnamu.
 
 
kpt. Mgr. Zuzana Součková
tisková mluvčí Policejního prezidia ČR
26. února 2013

vytisknout  e-mailem