Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Loupili v bytě

DĚČÍNSKO – Další objasněný případ loupeže; Krádež žvýkaček; Alkohol za volant nepatří… 

Další objasněný případ loupeže
     Rumburští kriminalisté odvedli skvělou práci, když se jim během několika dnů podařilo objasnit případ loupeže v bytě, která se odehrála koncem října letošního roku na Šluknovsku. Podle kriminalistů měli dva muži, v brzkých ranních hodinách  vniknout do bytu nevidomého muže, kterého měli fyzicky napadnout údery pěstí a z bytu mu poté odcizit finanční hotovost ve výši 135 tisíc korun.

     I přes to, že z počátku bylo pro kriminalisty získání potřebných informací vedoucích k indentifikaci podezřelých osob ztíženo, se jim díky rychlému a důkladnému operativnímu šetření podařilo zjistit, že loupež mají mít na svědomí dva muži, z nichž jeden je mladistvý.  Oba podezřelé během dvou dnů zadrželi a umístili do policejní cely. Staršího z nich obvinili ze zvlášť závažného zločinu loupeže a přečinu porušování domovní svobody, ve formě spolupachatelství a mladistvého ze spáchání provinění loupeže a porušování domovní svobody ve formě spolupachatelství.  Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na jejich vzetí do vazby. U staršího obviněného soudce tento návrh akceptoval a poslal jej do vazební věznice. V případě odsouzení mu tak hrozí až deset let odnětí svobody, mladistvému pak až polovina trestní sazby.

Krádež žvýkaček
     Na žvýkačky dostal pravděpodobně chuť 68letý muž z Děčína. Ten měl v jednom děčínském obchodním domě u sebe uschovat  84 kusů žvýkaček různých značek, v celkové hodnotě za více než 1400 korun a s takto odcizeným zbožím měl projít přes pokladní zónu bez zaplacení. Za pokladnami už na něj čekal pracovník bezpečnostní služby. Děčínští policisté zjistili, že muž  byl v posledních třech letech již za obdobnou trestnou činnost odsouzen a tak mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu krádež. Nyní mu u soudu hrozí v případě uznání viny až tříletý trest odnětí svobody.  

Alkohol za volant nepatří
     
Policisté z obvodního oddělení Krásná Lípa v těchto dnech ve zkráceném přípravném řízení sdělili 26letému muži podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.  Podezřelý byl minulý týden v pátek 4. listopadu  2022, krátce po 22. hodině,  zastaven při řízení motorového vozidla policejní hlídkou při dopravní kontrole v katastru obce Krásná Lípa. Řidič vykazoval  známky požití alkoholu. Na výzvu se podrobil dechové zkoušce, která byla pozitivní, s výsledkem 1,81 promile alkoholu v dechu. Policisté mu  zakázali další jízdu. V případě uznání viny, muži  u soudu za takové jednání hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Děčín 9. listopadu 2022
por. Bc. Eliška Kubíčková
Oddělení tisku a prevence
KŘP Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem