Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Loupil v barech, ale ne dlouho

BLANENSKO: Policisté zahájili trestní stíhání pachatele loupeží v hernách v Blansku. 

     Policisté už znají jméno muže, který se letos v červenci a poté i v říjnu vydal loupit do dvou heren ve městě Blansku. Je jím jednadvacetiletý mladík pocházející z Blanenska a v současné době již čelí obvinění ze spáchání trestného činu loupeže.
 
     2. července 2010 se obviněný maskovaný kšiltovkou a šátkem přes obličej a ústa vydal s plastovou maketou pistole do jedné z blanenských heren s non-stop provozem. Tam krátce před půl čtvrtou ranní donutil barmana, aby mu vydal víc jak 75 tisíc korun v hotovosti. Křičel při tom na barmana, že je to přepadení a že „má navalit všechny prachy.“ Barmana a dalšího návštěvníka herny, kterého si vzal jako rukojmí, přitom ohrožoval pistolí. Barman mu tak vydal peníze nejen z hotovosti, kterou měl za barem, ale také ze skříňky v obslužné místnosti. Když lupič dostal svoje peníze, barmana i rukojmí zavřel v šatně a hernu opustil.
 
    4. října 2010 pak stejný muž maskovaný kuklou a kapucí kolem půl páté ráno navštívil opět s plastovou maketou pistole další blanenskou hernu s non-stop provozem. Po vstupu do herny namířil pistoli do obličeje barmanky a se slovy „naval prachy“ po ní požadoval peníze. Pracovnice baru odvětila, že je má v šatně. Šla tedy do šatny, násilníkovi vydala dva číšnické fleky s finanční hotovostí 6 tisíc korun. Lupič ji pak zamkl v šatně a z barového pultu si vzal ještě mobilní telefon.
 
     K odhalení lupiče přispělo výborné ohledání místa činu v obou případech a osobní a místní znalost kriminalistů z Oddělení obecné kriminality Územního odboru Blansko, ale také záznamy z bezpečnostních kamer. Při druhém loupežném přepadení nechal na místě činu také maketu pistole. Vzhledem k tomu, že se jedná o muže, který nepracuje a nezdržuje se na jednom místě, policie po muži vyhlásila celostátní pátrání. Zadržen byl letos 25. října v Hradci Králové. Cestoval tam městskou hromadnou dopravou bez platné jízdenky. Kontroloval jej revizor, a protože muž neměl doklady, přivolal kontrolor na místo policisty. Ti následně zjistili, že jde o hledaného lupiče. Motivem jeho činnosti byly zřejmě finanční problémy. Peníze získané z loupeží totiž využil na nákup jídla a oblečení.
 

vytisknout  e-mailem