Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Loupežné přepadení v masce - aktualizace I, aktualizace II

Pátráme po podezřelém, který přepadl prodavačku v potravinách. 

Kriminalisté z Prahy III pátrají od konce dubna po dosud neznámém muži, který v Náchodské ulici v Praze 9, přepadl prodavačku potravin. Maskovaný muž vstoupil do provozovny a rovnou si to zamířil k pultu, za kterým stála obsluha. V ruce držel nůž a vyhrožoval prodavačce, že pokud mu nedá do minuty peníze, tak ji pobodá. Žena z obavy o svůj život, otevřela pokladnu a podezřelý si dal veškeré bankovky do igelitové tašky a následně z místa odešel.

Kriminalisté šetřením zajistili kamerové záznamy, na kterých je podezřelý vidět, jak si před loupeží, v domnění, že ho nikdo nevidí, nasazuje masku. Pokud ho poznáváte, nebo víte, kde se zdržuje, ozvěte se prosím na linku 158.

Celý případ policisté v současné chvíli prověřují pro podezření ze spáchání trestného činu loupež, za což pachateli v případě dopadení a odsouzení hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi.

por. Mgr. Violeta Siřišťová - 29. 4. 2022

Aktualizace - Kriminalisté šetřením tohoto případu zjistili,  že se přepadení dopustil 29 letý muž. Ten hned po spáchání loupežného přepadení odjel do Německa, kde se rovněž dopustil obdobné násilné trestné činnosti, při které byl však zadržen tamní policií a na výrok soudu, tak čeká ve vazbě. Děkujeme všem za pomoc při pátrání.

por. Mgr. Violeta Siřišťová - 29. 12. 2022

Aktualizace II - Policisté v souvislosti s loupežným přepadením zadrželi podezřelého třicetiletého muže, který byl v minulosti opakovaně trestán za násilnou, majetkovou a obecně nebezpečnou trestnou činnost. A to v České republice celkem v 8 případech, kde strávil více jak sedm let za mřížemi. I v dalších zemích Evropy se seznámil s chodem tamních nápravných zařízení, neboť se i tam dopouštěl loupežných přepadení a krádeží. Pražští policisté muže zadrželi po propuštění z vězení v Německu a obvinili ze spáchání trestného činu loupež  a v případě odsouzení, muži hrozí, až desetiletý pobyt za mřížemi. Policistům při ztotožnění výrazně pomohla spolupráce veřejnosti, neboť při vyšetřování přepadení zajistili kamerové záznamy, kde se muž převlékal a maskoval obličejovou maskou, přičemž v jeden okamžik se i podíval s nezakrytým obličejem do kamery.  Tímto děkujeme veřejnosti za spolupráci. Obviněný skončil na základě rozhodnutí soudu pro Prahu 9 ve vazbě.

por. Mgr. Violeta Siřišťová - 21. 3. 2023

vytisknout  e-mailem