Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Loupežné přepadení v květinářství - aktualizace II

Policisté pátrají po muži, který včera kolem jednadvacáté hodiny večerní přepadl prodavačku v květinářství na Praze 8. 

Muž si pod pohrůžkou násilí a nože, který vytáhl na prodavačku, odnesl finanční hotovost uloženou v pokladně a z místa utekl pryč. Kriminalisté na základě šetření zjistili, že se s největší pravděpodobností jedná o stejného muže, který v úterý přepadl v Praze na Proseku osmdesátiletého seniora. K přepadení došlo v okamžiku, kdy poškozený vcházel do domu. Muž k němu přistoupil zezadu a snažil se mu z ruky vytrhnout příruční tašku, kterou měl přes rameno. I přestože se senior bránil, pachatel mu sáhl do tašky, z které mu vytáhl peněženku s finanční hotovostí.

Kriminalistů se podařilo zjistit, že se obou loupežných přepadení s největší pravděpodobností dopustil pětačtyřicetiletý muž, po kterém je již vyhlášeno celostátní pátrání.

V případě, že víte, kde se tento muž nachází, či znáte místo, kde by se mohl pohybovat, informace prosím neprodleně předejte policistům na tísňové lince 158. V žádném případě se jej nesnažte zadržet, jelikož může být nebezpečný!

V příloze najdete fotografie a po tel. dohodě je k dispozici i videozáznam

kpt. Eva Kropáčová
603 190 560
20.12.2019

Aktualizace: Hledaný muž má na svědomí pravděpodobně další přepadení. Tentokrát napadl servírku v restauraci ve Vltavské ulici v Praze 5 a uloupil hotovost v řádu několika tisíc korun. Na ženu zaútočil nožem, poté co po něm chtěla zaplatit útratu. Poškozená skončila ve vážném stavu s mnohačetnými zraněními v umělém spánku.

Hledaný je velmi nebezpečný, ozbrojený a varujeme před ním! Jestliže ho někdo uvidí, nebo ví, kde by se mohl nacházet, ať okamžitě volá linku 158.

Tento poslední útok se stal v pondělí 23. 12. 2019 v 16.30 hod.

kpt. Jan Daněk – 23. 12. 2019

Aktualizace II: Hledaný muž byl dopaden před pár minutami v Bohdalecké ulici v Praze 10, kde přepadl s nožem v ruce benzínku. Při přepadení nebyl nikdo zraněn a muž si z místa donesl finanční hotovost. Po muži podle popisu pátraly hlídky a konkrétně policisté z oddělení hlídkové služby čtvrtého policejního obvodu muže našli na autobusové zastávce, kde ho zadrželi.

Zadržený muž skončil na policejním oddělení a nyní s ním budou probíhat úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání tří loupeží.

Děkujeme všem za spolupráci při zveřejnění pátrání. Díky tomu policisté získali několik poznatků k možnému místu pobytu hledaného.  

kpt. Jan Daněk – 25. 12. 2019 v 10:40hod.

vytisknout  e-mailem