Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Loupežné přepadení v Klatovech

Pachatelé zjištěni do tří hodin 

     Usnesení o zahájení trestního stíhání převzali dva muži ve věku 21 z obce u Klatov a 25 let z Klatov, kteří převzali obvinění ze zvlášť závažného zločinu loupeže formou spolupachatelství.                    
     Ve čtvrtek 15. prosince společně v 17.05 hodin v Klatovech vstoupili do prodejny s tabákovými výrobky a tisku. Muži byli maskováni černými kuklami na hlavách a mladší muž požadoval na prodavačce finanční hotovost. Prodavačka však do ruky vzala silný kabel a začala na muže křičet. Pachatelé z místa utekli.
     Policisté okamžitě začali intenzivně po pachatelích loupeže pátrat. Operativní činností policistů byl jeden podezřelý zadržen po devatenácté hodině a převezen na policejní služebnu. Následně byl zadržen i další podezřelý muž.
          Mladší muž byl v měsíci červenci letošního roku převzal usnesení o zahájení trestního stíhání též z loupeže. Dne 28. července v 6.10 hodin ráno společně s dalším pachatelem v Klatovech na ulici Nádražní přepadli ženu a policisté tyto zadrželi před devátou hodinou dopoledne. Dále bylo zjištěno, že se oba muži dopouštěli v letošním roce i další majetkové trestné činnosti v Klatovech.    
      Podle trestního zákoníku, kdo proti jinému užije násilí nebo pohrůžky bezprostředního násilí v úmyslu zmocnit se cizí věci, bude potrestán odnětím svobody na dvě léta až deset let.
 
Doporučení občanům:
    V předvánočním období mohou osoby bez zaměstnání, bez trvalého bydliště nebo osoby závislé na návykových látkách pod pohrůžkou násilí se pokusit o loupež, jak v prodejnách tak i na ulici. Uvedené osoby se dostávají do finančních problémů a myslí si, že tímto způsobem vyřeší svoji situaci.
    Policisté nedoporučují občanům, aby při loupežných přepadeních fyzicky útočili proti pachatelům. Mnohdy jsou pachatelé ozbrojeni a při těchto vyhrocených okolnostech mohou zbraň použít. Nezapomeňte, že nejdůležitější ze všech hodnot je život člověka, zdraví, poté až majetek.
 

nprap. Ladmanová Dana

16.12.2011

vytisknout  e-mailem