Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Loupežné přepadení se zbraní

Kriminalisté pátrají po muži, který oloupil mladou ženu v centru Prahy. Když se kabelky nechtěla vzdát, vytáhl zbraň. 

Neznámý pachatel si vyhlédl bezbrannou ženu  na Maltézském náměstí v Praze 1, odkud ji sledoval do Prokopské ulice. Tam k ní přistoupil zezadu a snažil se jí strhnout kabelku z ramene. Přepadená se snažila své cennosti ubránit a stále držela kabelku i poté, co jí muž strhl na zem. Agresivita útočníka vygradovala natolik, že zpoza opasku vytáhl střelnou zbraň, které se napadená zalekla a přestala se bránit. Ihned poté se muž dal na útěk a zmizel v ulicích Prahy. Čtyřiadvacecileté ženě způsobil škodu za více než deset tisíc korun. 

Kriminalisté z prvního oddělení Prahy I provedli důkladné šetření v místě a zajistili kamerové záznamy, které zachycují celé loupežné přepadení. Za využití všech operativně pátracích prostředku se však prozatím nepodařilo útočníka ztotožnit a tak žádají širokou veřenost o pomoc. K přepadení došlo v druhé polovině srpna, krátce před čtvrtou hodinou ranní.

Popis neznámého pachatele: muž silnější postavy, věk 30 - 45 let, krátké černé tričko s nápisem NYC, černá kšiltovka s bílým nápisem, riflové kraťasy, batoh a sportovní boty značky Nike. 

Pokud útočníka na záběrech poznáváte, nebo máte jakékoliv informace o jeho pohybu, volejte prosím neprodleně linku 158. Pachateli přepadení hrozí v případě dopadení a odsouzení za trestný čin loupež až desetiletý pobyt za mřížemi. 

nprap. Richard Hrdina - 5. října 2022

vytisknout  e-mailem