Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Loupežné přepadení policisté objasnili během jednoho dne

z vozidla vzal tržbu  

Během jednoho dne objasnili policisté loupežné přepadení
Do devíti hodin policisté zadrželi pachatelé loupežného přepadení v Rýmařově, kterého se dopustili 27letý muž s 20letou dívkou.
V ranních hodinách ve středu 17.9.2008 na ulici Větrná u domu porazil obviněný na zem 32letého poškozeného. Ten byl stejně jako oba obvinění předtím hostem herny v Rýmařově a hrál na hracích automatech. Obviněný ho držel přitisknutého na zádech a dívka mu vytáhla ze zadní kapsy kalhot peněženku s finanční částku minimálně 18 tisíc Kč, doklady a čtyři platební karty. Následně oba z místa utekli. Na vlakovém nádraží dívka předala 6 tisíc svému komplici a peněženku s jejím obsahem odhodili. Policisté šetřením oba pachatelé zjistili. Policejní komisař zahájil jejich trestní stíhání pro trestný čin loupeže a neoprávněného držení platební karty. Část finanční hotovosti byla zajištěna a vrácena majiteli.
  
Policisté přistihli pachatelé při krádeži benzínu
Policejní komisař SKPV v těchto dnech zahájil trestní stíhání 20letého a 27letého muže pro trestný čin krádeže. Toho se měli dopustit tím, že v Horních Životicích ve večerních hodinách 9.8.2008 odcizili z nádrže z odstaveného fiatu šest litrů benzínu. Ostřím sekery prorazili plastovou nádrž vozidla a do kbelíku nechali vytéct benzín. Při svém jednání byli přistiženi policejní hlídkou. Způsobená škoda činí 1 180 Kč.
 
Z vozidla odcizil tržbu
Již několikátý případ krádeže peněz ze zásobovacích vozidel u obchodních domů šetří bruntálští policisté.
K poslednímu případu došlo ve středu 17.9.2008 v Bruntále na ulici Ruská. U nákladové rampy obchodního domu dosud neznámý pachatel využil nepřítomnosti osádky zásobovacího vozidla a bez známek násilí vnikl do vozidla. Odcizil z prostoru mezi sedadlem řidiče a spolujezdce ledvinku s finanční hotovostí 31 934 Kč. Pak vzal také kabelku s finanční částkou 800 Kč a 80 Euro, doklady a platební kartu. Způsobená škoda činí 36 818 Kč.
V souvislosti s těmito případy varujeme pracovníky zásobovacích společností, aby na svěřené finanční prostředky byli velmi opatrní, nenechávali peníze bez dozoru, automobil není trezor. Setkáváme se s případy, kdy odcizená částka je i ve stovkách tisíc Kč. Žádáme také občany, kteří by mohli poskytnout k uvedeným činům jakékoli informace, aby kontaktovali kteroukoli policejní služebnu či linku 158.
 
Nabízel mu kosmetiku, videokameru a vytrhl mu peníze z ruky
V Krnově na Náměstí Minoritů dne 17.9.2008 nabízel dosud nezjištěný pachatel prodej videokamery, dalekohledu, náramkových hodinek a kosmetických přípravků. Kontaktoval 52letého muže a snažil se mu věci prodat. Poškozený vytáhl z kapsy finanční hotovost 3 tisíce Kč a chtěl je rozměnit na poště. Pachatel mu je vytrhl z ruky a rychle odjel v červené felicii, kterou řídil další muž. Případ šetří OOP Krnov.
 
Napadal průvodčího i spolucestující
Krnovští policisté zasahovali dne 17.9.2008 proti podnapilému 39letému muži. Ten ve vlaku z Opavy do Krnova vulgárně urážel a fyzicky napadal spolucestující a průvodčího. Agresivního muže policisté zajistili a byl převezen na záchytnou stanici do Opavy k vystřízlivění.
 
S vozidlem se převrátila přes střechu a zranila se
Ve 20.05 hodin dne 17.9.2008 mezi Bruntálem a Václavovem jela 23letá žena s vozidlem Fabia a při průjezdu levotočivé zatáčky nezvládla řízení. Vyjela mimo komunikace, kde se fabie převrátila přes střechu. Došlo k lehkému zranění řidičky. Na vozidle vznikla škoda ve výši 80 tisíc Kč.
 
vrchní inspektor nprap. Tušková Pavla
 pisbr@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem