Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Loupežné přepadení policisté objasnili

JIHLAVSKO: Obviněnému muži hrozí až desetiletý trest 

Policisté jihlavského územního odboru objasnili v krátké době loupežné přepadení řidiče vozidla, kterého si útočník přivolal za účelem odvozu. Po příjezdu na místo ho ale fyzicky napadl a připravil o peníze. Ze spáchání zvlášť závažného zločinu byl obviněn sedmadvacetiletý muž a hrozí mu až desetiletý pobyt za mřížemi.

O uplynulém víkendu přijali policisté po páté hodině ráno oznámení o přepadení, ke kterému došlo v obci nedaleko Jihlavy. Muže, který pracuje u taxislužby, si přivolal muž za účelem odvozu. Vše ale nakonec dopadlo jinak, než řidič očekával, do Jihlavy se vrátil zraněný a přišel o finanční hotovost a doklady. Jeho zranění si vyžádalo lékařské ošetření v nemocnici. Policisté začali okamžitě na základě dostupných informací po podezřelém pátrat. Prověřování případu převzali kriminalisté služby kriminální policie a vyšetřování. Šetřením se jim podařilo v krátké době zjistit k pachateli důležité informace a podezřelého následně vypátrali. Muže důvodně podezřelého ze spáchání násilného trestného činu policisté dopadli.

Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání muže. „Sedmadvacetiletý muž z Jihlavska byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže,“ řekl por. Bc. Josef Dufek, DiS., zástupce vedoucího oddělení obecné kriminality. Obviněný muž v minulosti ještě nebyl soudně trestán.

Muž je obviněn z toho, že za použití násilí a pohrůžek násilím donutil řidiče vozidla vydat mu finanční hotovost a další věci. Vše začalo, když si přivolal do obce řidiče vozidla a neshodli se na podmínkách odvozu. Obviněný muž ho fyzicky napadl a přinutil ho vydat mu tři tisíce korun. Po dalším nátlaku a výhrůžkách přišel řidič ještě o doklady k vozidlu. Následně z místa odjel. Opakované rány pěstí do oblasti hlavy, které při loupeži řidič utržil, si vyžádaly lékařské ošetření v jihlavské nemocnici. Škoda ve výši několika tisíc korun vznikla napadenému řidiči dále na poškozených hodinkách.

Obviněný muž je vyšetřován na svobodě. Případ kriminalisté dále vyšetřují. „Za trestný čin loupeže lze uložit trest odnětí svobody na dva roky až deset let,“ dodal por. Dufek.

por. Bc. Jana Kroutilová, komisař

31. prosince 2021

vytisknout  e-mailem