Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Loupežné přepadení hned dvakrát

Loupežné přepadení v Olomouci  

Ve středu 7. 4. 2010 po 8 hodině ranní došlo k loupežnému přepadení v prodejně tabáku na ulici Masarykova v Olomouci. Neznámý pachatel vstoupil do prodejny a přistoupil k prodejnímu pultu. Pod pohrůžkou zbraně požadoval od ženy obsluhující v prodejně vydání finanční hotovosti. Ta muži odpověděla, že peníze nevydá, protože nejsou její a snažila se prostřednictvím svého mobilního telefonu přivolat policii. Pachatel v tuto chvíli prodejnu opustil a odešel směrem do centra města.
Ke zranění ani odcizení finanční hotovosti nedošlo.
 
 Jednalo se o muže ve věku kolem 30 let, vysoký 175 – 180 centimetrů, krátké vlasy, na hlavě tmavou kšiltovku, kulatý obličej. Oblečený byl do šedé asi zimní látkové bundy. Mluvil česky, bez vady řeči.

 Tentýž den, asi kolem půl desáté dopoledne došlo také k loupežnému přepadení v baru - herně na třídě 1. Máje v Olomouci. Muž maskovaný v obličeji punčochou, pod pohrůžkou krátké střelné zbraně a výzvy „Okamžitě mi dej všechny peníze“ nutil obsluhu baru k vydání finanční hotovosti. Pachatel si vzal peníze ze zásuvky za barem sám a odešel ven. Jednalo se  o hotovost ve výši 15 tisíc korun. Ke zranění nedošlo.   

 Pachatel byl vysoký asi 175 centimetrů, sportovní postavy. Oblečenou měl modrou asi riflovou bundu pod pas, na hlavě tmavou kšiltovku s bílým kšiltem, šedé rifle na pravé zadní kapse světlou nášivku a sportovní světlé boty.
Ve chvíli, kdy muž vstupoval do baru se míjel na chodníku se ženou v černém oblečení.  Ta v 9.35 hodin vybrala peníze z bankomatu KB a odcházela po chodníku směrem do města.

 Policisté se obrací s prosbou o pomoc při pátrání po pachateli na ženu, která míjela muže v blízkosti vchodu do baru na třídě 1. Máje v Olomouci dne 7. 4. 2010 v 9.35 hodin.  Pokud by žena mohla podat svědectví, které by pomohlo policistům s dopadením pachatele, ať se obrátí na nejbližší policejní služebnu, případně policisty kontaktuje prostřednictvím linky 158. Děkujeme za spolupráci.
 

por. Bc. Marie Štrbáková

vytisknout  e-mailem