Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Loupežné přepadení České pošty

Prostějov - V obci Drahany došlo k loupežnému přepadení 

Dne 28.4.2010 kolem půl čtvrté odpoledne došlo ze strany neznámého pachatele k přepadení pobočky České pošty a.s. v obci Drahany. Pachatel vstoupil do místnosti pošty, maskován slunečními brýlemi a čepicí, vytáhl střelnou zbraň nezjištěného druhu a typu a s touto zbraní namířenou na pracovnici pošty, požadoval vydání finanční hotovosti. Pracovnice pošty (1966), z obavy aby pachatel proti ní nepoužil zbraň, vydala pachateli z pokladny částku ve výši 33.500 Kč. Neznámý pachatel po zmocnění se finanční hotovosti z pošty utekl. Ke zranění osob nedošlo. Pachateli za trestný čin Loupež hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až deset let.


 

Popis pachatele:

muž ve věku 20-30 let, výška 170 cm, drobné postavy, na očích měl velké sluneční brýle, černé dlouhé vlasy (může se jednat o paruku), na hlavě měl kšiltovku, oblečen do tmavěmodré mikiny, maskáčových kalhot nezjištěné barvy, na nohou měl tenisky nezjištěné barvy.


 

Tímto žádáme občany, kteří by mohli přispět k objasnění dané skutečnosti a odhalení pachatele tohoto trestného činu, nechť se obrátí na nejbližší služebnu PČR nebo telefonicky volají na linku 158.

 

prap. Bc. Petr WEISGÄRBER

vytisknout  e-mailem