Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Loupežné přepadení banky v Rožnově

VSETÍNSKO: Pachatel vyhrožoval použitím trhaviny.  

Včera odpoledne přepadl Komerční banku na náměstí v Rožnově p. R. neznámý pachatel. Pod pohrůžkou použití trhaviny požadoval peníze. Pracovnice mu z obav nejenom o svoje zdraví a život, ale i dalších přítomných, vydala několik desítek tisíc korun. Po pachateli zatím bezúspěšně pátráme.
 
Neznámý muž přišel do pobočky pobočky Komerční banky krátce po půl třetí odpoledne. Přistoupil k hotovostní přepážce a předložil před pracovnici banky list papíru, na kterém bylo napsáno něco v tom smyslu, že mu má vydat peníze, jinak použije trhavinu, kterou má u sebe, přičemž na pult položil černou tašku s blikajícím předmětem. Obsluhující žena mu ze strachu vydala několik desítek tisíc korun, které si muž uložil do tašky a odešel. Ihned poté informovala vedení peněžního ústavu, které přepadení oznámilo na policii. Do banky během chvilky dorazily hlídky jak městské, tak státní policie. Zjistili jsme popis pachatele, o kterém byli vyrozuměni všichni policisté v terénu. Kolegové následně zintenzivnili silniční kontroly vozidel na celém území okresu Vsetín, za účelem dopadení možného pachatele.
 
Popis pachatele: muž ve věku 35-40 let, střední postavy a výšky asi 170 cm. Obličej měl maskovaný brýlemi s tmavými skly. Na pravé straně obličeje měl nalepenou bílou náplast a to od brady až do půlky tváře. Široká mohla být asi tak 3 nebo 4 cm.  Na hlavě měl zimní čepici s kšiltem černé barvy, vypadalo to jako kulich s kšiltem. Dále měl tmavě modrou nebo černou zimní bundu s kapucí, jenž měla lem ze šedého kožíšku. 
 
Přepadení probíhalo velmi nenápadně a tiše, takže si přítomní klienti, kterých bylo v té době v bance několik, nemuseli ničeho všimnout. Ale i tak mohl někdo muže zaregistrovat, proto žádáme všechny svědky, kteří by nám mohli k přepadení cokoli povědět, aby zavolali na linku 158 nebo zašli na kteroukoli policejní služebnu. 

 

1. února 2012, por. Mgr. Lenka Javorková

vytisknout  e-mailem