Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Loupežné přepadení a fyzický útok

KLADENSKO - Policisté oba pachatele zadrželi a byla jim prokázána další trestná činnost. 

Kladenští policisté v průběhu víkendu byli velmi úspěšní. Celkem  zaznamenali tři případy trestného činu loupeže a ze dvou těchto skutků zadrželi tři podezřelé pachatele, kteří byli umístěni na policejní celu. Po dvaceti sedmiletém muži z třetí loupeže  policisté nadále pátrají. O případech této trestné činnosti budeme postupně informovat.  V každém případě se v  této tříčlenné sérii loupeží  jedná o jiného pachatele, i když nastaly v krátkém časovém rozmezí v průběhu víkendových dnů.  

K prvnímu případu této série loupeží došlo v pátek dne 20. května 2016 krátce po čtvrté hodině ranní,  kdy dva neznámí pachatelé na parkovišti v Kladně v ulici Štechova napadli poškozeného padesátiletého muže z Kladna.

Nejprve muže útočníci srazili na zem. Jeden z pachatelů  fyzicky napadl poškozeného do oblasti hlavy a druhý odcizil riflovou bundu modré barvy, ve které byl mobilní telefon a peněženka s osobními doklady a finanční hotovostí. Po tomto útoku a oloupení oba pachatelé utekli směrem k místnímu obchodnímu domu.

Sražením na zem a následným fyzickým útokem byly poškozenému muži způsobeny pohmožděniny žeber a kolena.

Vzniklá škoda byla vyčíslena na částku 650,-Kč. 

V odpoledních hodinách téhož dne bylo oznámeno na policejní služebnu, že ve sklepních prostorách ve Vašíčkově ulici v Kladně  byl nalezen poškozený zámek do sklepní kóje, ve které se nacházely dvě spící nežádoucí osoby. Na základě tohoto oznámení  vyjela ihned policejní hlídka na dané místo provést šetření.

Jakmile policisté dorazili k panelovému domu do prostor sklepních kójí, kde byly nalezeny tyto dvě spící osoby, vyzvali  tuto nežádoucí dvojici k prokázání totožnosti. Následným policejním šetřením bylo zjištěno, že se jedná o  dvaceti šestiletého muže  a osmnáctiletou ženu.

 Profesionálním přístupem a všímavostí policisté zaznamenali,  že pachatelé vlastní riflovou bundu a po provedení následné prohlídky byly u této dvojice nalezeny věci pocházející z loupežného přepadení, ke kterému došlo v ranních hodinách. Jednalo se nejen o již zmiňovanou bundu, ale také peněženku, doklady a finanční hotovost.

Muž i žena byli po provedení prvotních úkonů transportováni na policejní celu, kde byli umístěni.

Dvaceti šestiletý muž a osmnáctiletá žena jsou nyní obviněni z trestných činů loupeže a porušování domovní svobody.

 

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

24. května 2016

vytisknout  e-mailem