Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Loupežné přepadení

Včera, 29.07.2008, patnáct minut po jedenácté hodině večer, došlo na chodníku za budovou České pošty č. 1, na Senovážném náměstí v Českých Budějovicích k loupežnému přepadení.  

Včera, 29.07.2008, patnáct minut po jedenácté hodině večer, došlo na chodníku za budovou České pošty č. 1, na Senovážném náměstí v Českých Budějovicích k loupežnému přepadení. V inkriminovanou dobu uvedenými místy procházel 23letý muž z Českobudějovicka, kterého nečekaně zezadu udeřil neznámý útočník do hlavy. Přepadený muž následně ztratil vědomí a upadl. Poté, co se poškozený po chvíli probral, viděl nad sebou stát neznámého muže, který jej měl prohledávat. Agresor mladíkovi odcizil mobilní telefon Sony Ericsson K 750i v hodnotě 2.500 korun a finanční hotovost ve výši 800 korun. Přepadený v důsledku fyzického útoku neznámého agresora utrpěl poranění na zadní části hlavy. Zranění poškozeného si vyžádalo lékařské ošetření s následnou hospitalizací v českobudějovické nemocnici.
Bližší popis pachatele není znám.
Od začátku letošního roku českobudějovičtí kriminalisté zaznamenali 53 případů loupežných přepadení. V 31 případech se kriminalistům podařilo tato loupežná přepadení objasnit. Šest loupežných přepadení z celkového počtu bylo smyšlených. Za stejné období roku loňského bylo zadokumentováno v českobudějovickém okrese celkem 70 loupeží.

vytisknout  e-mailem