Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Loupežné přepadení - Nová aktualizace

Jihočeský kraj - Tábor – Horusice - Hledáme svědky události.  

Jihočeští kriminalisté prověřují závažné loupežné přepadení rodinné firmy v Horusicích na Táborsku, která se zabývá výrobou součástek pro motocykly. K tomuto činu došlo včera ve večerních hodinách. Na místě zůstalo sedm poškozených, tři z nich byli těžce zraněni.
 
Z dosavadního šetření vyplývá, že se loupežného přepadení zřejmě dopustila skupina minimálně tří mužů, kriminalisté nevylučují, že jich mohlo být i více. S ohledem na závažnost tohoto skutku žádáme o pomoc každého, kdo se v Horusicích včera od 19:00 hodin do 22:00 hodin pohyboval pěšky, vozem nebo na kole a mohl si všimnout pohybu osob, vozidel nebo odstavených vozidel. Zvláště pak žádáme řidiče, kteří v uvedené době jeli po silnici kolem Horusic ve směru České Budějovice - Veselí nad Lužnicí a dále pak ve směru Veselí nad Lužnicí - Lomnice nad Lužnicí - Třeboň a všimli si pohybu osob nebo vozidel, aby své informace předali kriminalistům prostřednictvím linky 158. Zároveň žádáme řidiče, kteří mají ve svých vozidlech autokameru a v inkriminovanou dobu projížděli daným místem, aby záznam poskytli jihočeským kriminalistům cestoulinky 158.
 
I zdánlivě bezvýznamná informace může kriminalistům v jejich práci pomoci.
 
Pokračování případu:
 
Vzhledem k tomu, že jeden z těžce zraněných mužů v dnešních ranních hodinách svým zraněním podlehl, byla nařízena soudní pitva. Kriminalisté na případu nadále intenzivně pracují.
 
Další informace
 
Kriminalisté žádají veřejnost o pomoc a informace. Pokud někdo má povědomí o výrobci, dovozci nebo prodejci, u něhož lze zakoupit černé plastové pásky o délce 36 cm, které jsou specifické tím, že je na nich vyražené „2S“ a další číslo, které se u jednotlivých pásek mění., aby podal zprávu prostřednictvím telefonní linky 158.
 
Děkujeme.
 
Foto pásky níže.
 
por. Bc. Lenka Kozoňová    ck.pis@pcr.cz 
17. a 18.  září 2015

Další aktualizace

Jihočeští kriminalisté musejí bohužel uvést, že další muž, který byl ve večerní době dne 16. září 2015 fyzicky napaden, včera tj. 4. října 2015, zemřel ve zdravotnickém zařízení.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

5. října 2015 

Odkazy do noveho okna

detail označení

detail označení 

Detailní náhled

Horusice místo činu

Horusice místo činu 

Detailní náhled

Páska 1

Páska 1 

Detailní náhled

Páska 2

Páska 2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem