Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Aktualita - Kriminalisté dopadli lupiče z pražského Smíchova

Zavázaná ruka byla jen maskovacím manévrem 

Děkujeme veřejnosti za pomoc při pátrání po pachateli loupežného přepadení banky. Po zveřejnění kamerových záznamů jsme získali více než desítku různých poznatků, na základě kterých se podařilo získat informace vedoucí k hledanému muži.

Kriminalisté z 2. oddělení obecné kriminality Prahy II. díky velmi dobré práci lupiče v průběhu včerejšího dne  vypátrali a následně zadrželi v místě jeho bydliště v Plzni. Po provedeném výslechu, kdy se šestapadesátiletý muž ke svému jednání doznal, jej policisté obvinili z trestného činu loupeže. Jedná se o recidivistu, který byl v minulosti dvanáctkrát trestán za majetkovou a závažnou násilnou trestnou činnost. Naposledy byl odsouzen k osmiletému trestu odnětí svobody za obdobné loupežné přepadení a propuštěn před pouhými dvěma měsíci.

Kriminalisté ve věci podali státnímu zástupci podnět k podání návrhu na jeho vzetí do vazby. V případě odsouzení muži za trestný čin loupež hrozí trest odnětí svobody v délce až deseti let.

mjr. Eva Kropáčová
6.5.2021

Krátce po 15. hodině odpolední přijali operátoři tísňové linky oznámení o loupežném přepadení peněžního ústavu v Praze 5. Dosud neznámý pachatel vstoupil do pobočky bankovního ústavu a pod pohrůžkou násilí si vyžádal vydání finanční hotovosti. Pokladní muži ve strachu o svůj život vydala peníze a ten okamžitě z místa utekl pryč. Policisté bezprostředně po nahlášení loupeže začali propátrávat okolí, nicméně se jim do současné chvíle nepodařilo muže najít. Díky kamerovému systému na pobočce kriminalisté získali podobu pachatele.  

Popis: Muži je přibližně padesát let, je 170 cm vysoké štíhlé postavy, má hnědě prošedivělé vlasy. V době přepadení měl na sobě tmavé oblečení a žlutý respirátor. Z kamerového záznamu je zřejmé, že měl zavázanou pravou ruku, nicméně nelze vyloučit, že se jedná pouze o pokus zmást policisty. V případě, že máte jakékoliv informace vedoucí k totožnosti či pohybu tohoto lupiče, informace prosím předejte na linku 158.

V případě dopadení pachateli za trestní čin loupež hrozí trest odnětí svobody v délce až deseti let.

mjr. Eva Kropáčová
3.5.2021

vytisknout  e-mailem