Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Loupežně přepadení - AKTUALIZACE

Pražští policisté pátrají od včerejšího dne po neznámém muži, který přepadl, se zbraní v ruce, provozovnu na Praze 8. 

Kriminalisté druhého oddělení třetího policejního obvodu pátrají od včerejšího dne po neznámém muži, který se zbraní v ruce přepadl provozovnu v Zenklově ulici v Praze 8. Podezřelý muž vstoupil půl hodiny po poledni do provozovny a pod pohrůžkou zbraně požadoval po prodavačce hotovost. Následně si z kasy odnesl několik tisíc korun a utekl z místa pryč. Přepadení trvalo několik málo vteřin a nikdo při něm nebyl zraněný. Kriminalisté zajistili kamerové záznamy, na kterých je podezřelý vidět. Zároveň šetřením v okolí získali i záběry, kde je muž zachycený těsně před přepadením.

Podezřelý byl oblečený do modrých džínových kalhot a černé mikiny, která měla od ramen, podél celých rukávů, pruh, kde se střídá nápis pravděpodobně „RETRO&CO.“ s červenými nebo oranžovými čtverci. Na hlavě měl černou čepici s kšiltem a na obličeji kostkovanou roušku.

Za trestný čin loupež hrozí pachateli, v případě dopadení a odsouzení, až desetiletý pobyt za mřížemi.

Pokud podezřelého na záběrech poznáváte, nebo víte, kde by se mohl nacházet, ozvěte se neprodleně na linku 158. Zároveň upozorňujeme, nepokoušejte se muže sami zadržet, protože může být ozbrojený a nebezpečný.

por. Mgr. Violeta Siřišťová – 3.6.2020

Aktualizace - K vypátrání podezřelého výraznou měrou pomohlo vyhodnocení stop z místa činu, práce kriminalistů a medializace případu. Tímto děkujeme všem, kteří případu věnovali pozornost.  V současné chvíli  budou kriminalisté s podezřelým mužem provádět standardní úkony trestního řízení.

por. Mgr. Violeta Siřišťová - 3.7.2020

vytisknout  e-mailem