Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Loupežné přepadení

Protějov - muž přepadl poštu v Klenovicích na Hané 

Dne 12.5.2010 kolem třičtvrtě na pět došlo ze strany neznámého pachatele k přepadení pobočky České pošty s.p. v obci Klenovice na Hané, okres Prostějov. V uvedenou dobu nebyl uvnitř pošty žádný zákazník, nacházely se zde pouze dvě pracovnice pošty. Neznámý pachatel nejprve přistoupil k první přepážce pošty, kdy zaťukal na sklo přepážky pistolí a od pracovnice požadoval vydání finanční hotovosti se slovy „dej sem peníze“, na pracovnici pošty přitom mířil pistolí. Totéž opakoval u druhé přepážky, kde k pracovnici pošty pachatel přistoupil se slovy „ty taky dej, dávej peníze“, přičemž na tuto pracovnici opět mířil pistolí. Celkem vydaly obě pracovnice pošty pachateli částku 69.600 Kč, a to do připravené igelitové tašky pachatele. Pachatel poté z místa utekl. Ke zranění osob a ke škodě na majetku nedošlo. Pachateli za trestný čin Loupež hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až deset let.


 

Popis pachatele:

muž ve věku 25-30 let, štíhlé postavy, asi 175-180 cm vysoký, na sobě měl tmavě modrou mikinu s kapucí a bílým nápisem, tmavé kalhoty, na očích tmavé sluneční brýle, na hlavě kapuci od mikiny a pod ní kšiltovku. Pachatel hovořil česky bez přízvuku. S sebou měl připravenou bílou igelitovou tašku a pistoli tmavé barvy.


 

Tímto žádáme občany, kteří by mohli přispět k objasnění dané skutečnosti a odhalení pachatele tohoto trestného činu, nechť se obrátí na nejbližší služebnu PČR nebo telefonicky volají na linku 158.

 

prap. Bc. Petr Weisgärber

vytisknout  e-mailem