Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Loupežné přepadení - Aktualizace

Kriminalisté třetího policejního obvodu pátrají po podezřelém z loupeže. Kriminalisté přivítají i případné záběry z palubních kamer z vozidel, která projížděla kolem. 

Aktualizace 

Případem se ihned začali zabývat detektivové z oddělení ,, loupežných přepadení" z pražské Palmovky. Tito se jako ve většině případů zaměřili hned na několik vyšetřovacích verzí. Po několika dnech, tedy po vyhodnocení kamerových záznamů z okolí místa činu, zejména pak z útěkové trasy pachatele, po detailním šetření k přepadené ženě a rovněž osobám, se kterými se stýkala, policisté zjistili, že celé přepadení bylo fingováno. Kriminalistům se ve velmi krátké době podařilo zjistit, že v prvopočátku žena, která měla být přepadena, se vzhledem k svému zatížení mnoha exekucemi, početné rodině a s tím spojenými výdaji, domluvila se svojí sedmadvacetiletou přítelkyní na tom, že nafingují přepadení a takto získané peníze si rovným dílem rozdělí. Kriminalisté však během několika dní shromáždili dostatek důkazů a následně obě ženy dne 21. září 2021 v ranních hodinách zadrželi. Během výslechů se pak obě k provedení fingované loupeže doznaly, a uvedly, jak naložily se získanými penězi a kde se zbavila údajná pachatelka nože a oblečení tím, že ho spálila. Detektivové během realizace zajistili u mladší z obviněných žen motocykl, který si za odcizené peníze stihla pořídit. Kriminalisté obě ženy obvinili ze spáchání trestného činu zpronevěry, za kterou oběma hrozí trest odnětí svobody v délce trvání až pěti let. 

nprap. Richard Hrdina - 25. září 2021

V sobotu krátce po deváté hodině večer vyjížděli pražští policisté na benzínovou čerpací stanici v Mladoboleslavské ulici v Praze 9 (Vinoř), kde došlo k loupežnému přepadení. Podezřelý maskovaný muž vstoupil do provozovny a pod pohrůžkou nože požadoval po prodavačce hotovost. Následně si z kasy odnesl několik desítek tisíc korun. Přepadení trvalo několik málo vteřin a nikdo při něm nebyl zraněný. Kriminalisté na místě zajistili kamerové záznamy, na kterých je zachycené samotné přepadení i maskovaný „loupežník“. Pokud ho na záběrech poznáváte třeba díky oblečení, které měl v době incidentu na sobě, nebo víte, kde by se mohl zdržovat, ozvěte se prosím na linku 158. V případě, že má k případu někdo jakékoliv informace, nebo byl také svědkem události, ať se též ozve na tísňovou linku. Kriminalisté přivítají i případné záběry z palubních kamer z vozidel, která projížděla v sobotu 4. září v čase od 20:30 – 21:05 hod. Mladoboleslavskou ulicí v Praze 9.

Podezřelý byl mladšího vzhledu, vysoký cca 175 cm a sportovní postavy. Oblečený byl do tmavé bundy, pod kterou měl žlutou mikinu s kapucí. Obličej měl nabarvený černou barvou a přes ústa šátek. Na nohou měl vyšší přezkovou obuv a mluvil česky bez přízvuku.

Kriminalisté v současné době celý případ prověřují pro podezření ze spáchání trestného činu loupež, za což pachateli v případě dopadení a odsouzení hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi.

por. Mgr. Violeta Siřišťová

7.9.2021

Odkazy do noveho okna

Podezřelá žena

Podezřelá žena 

Detailní náhled

Zbytky spáleného oblečení

Zbytky spáleného oblečení 

Detailní náhled

Údajný pachatel přepadení

Údajný pachatel přepadení 

Detailní náhled

Zajištěný motocykl

Zajištěný motocykl 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem