Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Loupežné přepadení

JIČÍNSKO - Mladík chtěl „hodit“ vinu na příbuzného, nakonec skončil za mřížemi sám 

Nekonečné minuty strachu prožila v sobotu 5. listopadu nad ránem šestasedmdesátiletá žena v malé obci na Hořicku.

 
Bylo krátce po čtvrté hodině ranní, když se v rodinném domku, ve kterém seniorka žije sama se svým jezevčíkem, ozval šramot. Rozespalá žena se šla podívat, co se stalo, a přitom na ni z koupelny zaútočil neznámý pachatel, který jí přes hlavu přehodil deku. Poté do ní strčil, až upadla na zem, a přitom jí stále dokola opakoval, že chce peníze a zlato.   Navíc ženu několikrát upozornil, aby si deku ponechala na hlavě, jinak že ji zabije. Vystrašená seniorka mu v obavě o svůj život a zdraví sdělila, kde má peníze uložené. Lupič nakonec dům opustil s několikasetkorunovou hotovostí, dvěma prstýnky, které ženě stáhl z ruky, konzervami pro psy a salámem. Nakonec pohrozil: „Paní, jak to nahlásíte, tak vás zabiju“. I když se seniorka velmi bála, přesto v sobě našla dost odvahy, aby vše na policii ohlásila.

Na místo okamžitě vyjeli kriminalisté, kteří se začali případem zabývat. Mezitím se na policejní služebnu v Hořicích dostavil s velmi zajímavými informacemi osmnáctiletý mladík. Policistům sdělil, že ho navštívil příbuzný, který se mu svěřil s tím, že nad ránem přepadl starší ženu, kterou okradl o peníze a zlato.   Na dotaz, proč přišel svého příbuzného udat, uvedl, že se takové věci starým lidem nedělají, obzvláště ne tak hodnému člověku, jakým je právě přepadená žena, a navíc prý má obavu, aby na něj náhodou někdo krádež „nehodil“ .

Vzhledem k tomu, že ve své výpovědi velmi detailně popsal průběh celého přepadení, pojali policisté podezření, že právě on je oním lupičem. To se také následně potvrdilo. Mladík se nakonec pod tíhou důkazů k činu doznal. I když svého jednání velmi litoval a slíbil, že se okradené ženě omluví, přesto mu to nebylo nic platné. Na jeho pozdní slova lítosti už nemohli brát policisté zřetel, a tak po provedených úkonech skončil mladík v policejní cele a posléze ve vazební věznici v Hradci Králové, kam ho poslal soudce Okresního soudu v Jičíně. Zde zůstane až do vynesení verdiktu soudu, který ho může poslat za zločin loupeže až na deset let za mříže.
 
nprap. Hana Klečalová
9. listopadu 2011 v 9:00

vytisknout  e-mailem