Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Loupežné přepadení

České Budějovice - Včerejšího dne, krátce před třetí hodinou odpolední, došlo na autobusové zastávce MHD Milady Horákové v Českých Budějovicích / naproti domu čp. 11 ul. Dr. Bureše / k loupežnému přepadení.  

Včerejšího dne, krátce před třetí hodinou odpolední, došlo na autobusové zastávce MHD Milady Horákové v Českých Budějovicích / naproti domu čp. 11 ul. Dr. Bureše / k loupežnému přepadení. V uvedené době přistoupili k poškozenému, 10letému chlapci z Českobudějovicka,  tři dosud nezjištění pachatelé snědší pleti / všichni ve věku  kolem 12ti let /, kdy jeden z pachatelů uchopil chlapce za školní brašnu a požadoval vydání 5 korun s pohrůžkou, že   pokud mu nevyhoví, zmlátí jej. Poškozený reagoval s tím, že u sebe žádné peníze nemá. Agresor se nenechal odradit, přistrčil chlapce ke stromu , udeřil jej pěstí do břicha a srazil na zem. Další z pachatelů chlapce kopl do hlavy. Z obavy o svůj život a zdraví poté poškozený agresorům vydal peněženku s finanční hotovostí ve výši 450 korun.
Českobudějovičtí kriminalisté, kteří na případu tohoto násilného trestného činu intenzivně pracují, žádají širokou veřejnost o pomoc při pátrání po možných pachatelích. Možná někdo v inkriminované době uvedenými místy procházel či projížděl automobilem a mohl pachatele spatřit před přepadením či po něm. Jakékoliv informace k případu je možné oznámit telefonicky na lince tísňového volání 158 či osobně na kterékoliv policejní služebně.

vytisknout  e-mailem