Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Loupežné přepadení

Policisté z pohotovostní motorizované jednotky vypátrali ihned po oznámení muže, který přepadnul v pražských Dejvicích dvě ženy. 

V pondělí dvě minuty po půl dvanácté v noci přijal operační důstojník oznámení o přepadení ženy ve Verdunské ulici v Praze 6 neznámým mužem, který měl v ruce zbraň. Sotva se dostala zpráva o loupežném přepadení k policistům v terénu, zavolala na tísňovou linku jiná žena. Ta oznámila, že ji v Podbabské ulici přepadnul cizinec se zbraní v ruce a ona před ním utekla.

První z napadených byla dvacetiletá žena, které chtěl muž vzít kabelku. Ohrožoval ji přitom zbraní. Ta se mu však ubránila a hlasitým voláním o pomoc ho s největší pravděpodobností donutila utéct pryč. O pár minut později, v Podbabské ulici však zaútočil znovu, a to na pětadvacetiletou ženu. Postavil se před ní, v ruce držel zbraň a lámavou angličtinou po ní požadoval peníze. Poškozená před podezřelým mužem utekla a zavolala na tísňovou linku.

Obě poškozené, i po tak traumatickém zážitku, perfektně popsaly útočníka, čímž usnadnily práci všem policistům, kteří v tu chvíli pátrali po možném podezřelém.

Policisté z pohotovostní motorizované jednotky, konkrétně „velitelé policie“, vypátrali několik minut po oznámení v Jugoslávské ulici muže odpovídajícího popisu. Zbraň, kterou podezřelý ohrožoval obě ženy, nalezli policisté ze speciální pořádkové jednotky nedaleko v odpadkovém koši.  Jednalo se o plastovou atrapu zbraně.

Jednadvacetiletý cizinec byl na místě omezen na osobní svobodě a převezen na policejní služebnu, kde si vyslechl obvinění ze spáchání trestného činu loupeže. V případě odsouzení mu hrozí za tento trestný čin až deset let odnětí svobody.

Prvotní informace, které přijme operační důstojník od oznamovatele, jsou velice důležité. I díky věrohodnému popisu podezřelého, policisté muže krátce po činu vypátrali.

por. Mgr. Violeta Siřišťová – 30.4.2020

Odkazy do noveho okna

foto z místa činu

foto z místa činu 

Detailní náhled

foto z místa činu

foto z místa činu 

Detailní náhled

foto z místa činu

foto z místa činu 

Detailní náhled

foto z místa činu

foto z místa činu 

Detailní náhled

foto z místa činu

foto z místa činu 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem