Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

„Loupežné“ přepadení

Kriminalisté třetího policejního obvodu ve spolupráci s pražskou zásahovou jednotkou zadrželi v úterý večer pět podezřelých osob, které mají na svědomí fingované loupežné přepadení na pražském Žižkově. 

Incident se stal koncem listopadu minulého roku v recepci hotelu v ulici Koněvova, která fungovala zároveň i jako směnárna. Do provozovny přišel maskovaný muž se zbraní v ruce, ohrožoval šestadvacetiletou recepční pistolí, kdy se lámanou angličtinou domáhal vydání peněz z pokladny. Vzhledem k tomu, že recepce fungovala rovněž jako směnárna, vydala recepční ozbrojenému muži hotovost dosahující částky dvě stě tisíc korun. Podezřelý následně z místa činu utekl. Poškozená věc oznámila vedoucímu recepce a na linku 158, kdy vzhledem k jejímu špatnému psychickému stavu musel být na místo přivolán intervent.

Detektivové od počátku pracovali s několika verzemi, ale jen jedna byla ta správná. Původně poškozená recepční díky povědomí o větším finančním obnosu v pokladnách recepce a své finanční tísni, se společně se svými kamarády rozhodla, že nefingují její přepadení a uloupené peníze si pak rozdělí. Jak se domluvili tak to i provedli, kdy postupovali velmi sofistikovaně. Objekt si dopředu obhlédli, počítali s jak přítomností kamer v hotelu, tak i v okolí. Po skutku se dokonce ihned převlékli kvůli znesnadnění jejich identifikace.

Na základě mravenčí práce kriminalistů z pražské Palmovky a prověření všech okolností případu, včetně vyhodnocení kamerových záznamů z okolí hotelu zadrželi celkem pět podezřelých osob. Zadržení čtyř osob proběhlo ve spolupráci se zásahovou jednotkou v úterý večer v Praze 4. Původně poškozenou recepční zadrželi kriminalisté ve stejný čas v Praze 3.

Nakonec se šestadvacetiletá recepční a její dva kumpáni ve věku pětadvacet a čtyřiadvacet let dočkali sdělení obvinění z trestného činu zpronevěra, za což jim v případě odsouzení hrozí až pět let za mřížemi. Obvinění se k činu přiznali a jsou stíháni na svobodě. Zbylé dvě zadržené osoby byly po výslechu propuštěny na svobodu.

por. Mgr. Violeta Siřišťová – 16.1.2020

vytisknout  e-mailem