Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Loupežné přepadení

Kriminalisté hledají muže, který s nožem v ruce přepadl obchod. 

Kriminalisté čtvrtého policejního obvodu se zabývají objasněním případu loupeže, která se stala v pondělí 23. ledna 2017 chvilku před devátou hodinou večer v Jažlovické ulici v Praze 4. Do prodejny s jídlem pro domácí zvířata tam vstoupil pachatel s nožem v ruce a ostří namířil proti prodavačce a se slovy "Dej mi prachy!" si po ženě vynutil vydání hotovosti v řádu stokorun. Pak z prodejny odešel.

Přepadená při vyšetřování případu kriminalistům lupiče poměrně detailně popsala. Jednalo se o 170 až 175 cm vysokého štíhlého muže, který byl pravděpodobně bílé pleti. Nicméně byl velice neudržovaný a jeho pleť působila špinavě až do tmava. Stáří pachatele přepadená žena odhadla na 40 až 50 let. Na tváři měl přibližně 3 dny staré strniště tmavé barvy. Na hlavě měl částečnou pleš a rozcuchané vlasy o délce maximálně 2 cm, které byly světlehnědé barvy. Jelikož měl tmavé zuby, tak se poškozená domnívá, že je měl zkažené. Měl malé ruce, které byly špinavé s okousanými nehty. Kůže na rukou byla popraskaná. Muž byl cítit chemicky po acetonu. Oblečen byl do obnošené zimní péřové bundy modré barvy, která měla přes prsa příčný bílý pruh a byla v délce pod pás. V ruce držel již zmíněný otevírací nůž takzvaný švýcarák, který byl modré barvy s lesklou čepelí z bílého kovu o délce asi 8 cm. Při přepadení lupič mluvil česky bez přízvuku.

Vzhledem k tomu, že žena dokázala pachatele velmi dobře popsat, byl sestaven i jeho identikit, který je výstižný z 80 procent. Jestliže muže podle něho nebo podle popisu poznáváte, kontaktujte linku 158. V případě vypátrání a odsouzení pachateli hrozí za trestný čin loupež až desetiletý pobyt za mřížemi.

por. Bc. Jan Daněk – 9. 2. 2017

Odkazy do noveho okna

Pachatel

Pachatel 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem