Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Loupežná přepadení si vymyslela

KROMĚŘÍŽSKO: Více jak čtrnáct dní jsme pátrali po údajném pachateli.  

Více jak čtrnáct dní se kriminalisté intenzívně zabývali loupežným přepadením třicetileté ženy z Kroměříže. Žena v neděli 2. prosince oznámila na linku 158, že byla v Kroměříži krátce před šestou hodinou ranní přepadena neznámým mužem. Ten prý vystoupil z malého červeného auta, které zastavilo při krajnici na ulici Velehradská a rychlou chůzí jí následoval až do ulice Svatopluka Čecha. Poté ji měl zezadu uchopit za předloktí, otočit k sobě a s nožem v ruce požadovat peníze.
Na základě oznámení jsme zahájili důkladné vyšetřování. Do případu byli zapojeni nejen kriminalisté, ale i policisté obvodních oddělení. Všichni pátrali po údajném pachateli, červeném vozidle i jeho osádce. Žena dokonce vytvořila identikit domnělého násilníka. Vše působilo naprosto věrohodně. Podobizna muže se tak ocitla v televizi, novinách i na internetu. O přepadení informovala také rádia. Kriminalisté ale ve výpovědích ženy nalezli určité nesrovnalosti. Ona přesto stále trvala na svém.
V neděli ráno 16. prosince zavolala na linku 158 znovu. Opět byla přepadena stejným pachatelem. I scénář příběhu byl obdobný. Červené auto tentokrát zastavilo poblíž benzínové čerpací stanice na ulici Třebízského. Smyšlený pachatel ji uchopil zezadu pod krkem, opět požadoval peníze a zároveň ji natlačil do vozidla, ve kterém seděli na předních sedačkách další dva muži. Ona se všemožně snažila dostat z automobilu ven. Proto ji muž pořezal skleněným střepem ruku a poté ji vyhodil z vozu. Ocitla se na ulici Za Zámeckou zahradou u veterinární kliniky. Poté volala o pomoc na policii. Poraněnou ruku jí ošetřili v nemocnici.
Teprve včera se kriminalistům přiznala, že si obě události vymyslela a zranění si způsobila sama. Tímto stylem chtěla řešit osobní problémy.
 
19. prosince 2012, por. Mgr. Simona Kyšnerová

vytisknout  e-mailem