Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Loupežná přepadení BČS objasněna

Slánští kriminalisté zadrželi 21 letého muže z okresu Litoměřice. 

     V průběhu měsíce května došlo třikrát k loupežnému přepadení benzinové čerpací stanice ve Zlonicích. První přepadení neznámý pachatel uskutečnil v dopoledních hodinách dne 6. května a poté 18. května a  poslední třetí loupežné přepadení bylo provedeno v odpoledních hodinách dne 22. května 2009. Všechna tři loupežná přepadení neznámý pachatel provedl pod pohrůžkou nože. Od obsluhy požadoval vydání finanční hotovosti, která mu byla na základě hrozby nožem vždy vydána a neznámý muž z místa činu utekl. Celkem bylo odcizeno necelých 30 000,-Kč.

     Policejním šetřením policistů II. oddělení obecné kriminality SKPV ze Slaného byl podezřelý pachatel v dopoledních hodinách dne 4. června zadržen v místě bydliště v okresu Litoměřice. Jednalo se o 21 letého muže, který byl již v minulosti trestán pro majetkovou trestnou činnost. Loupežných přepadení se 21 letý muž dopouštěl ve spolupachatelství s mladistvou osobou, která byla zadržena policisty z Roudnice nad Labem, vzhledem k tomu, že se jedná o mladistvou osobu, která byla od dubna letošního roku na útěku z výchovného ústavu.

     K objasnění případu této závažné násilné trestné činnosti došlo na základě profesionální práce technika SKPV a specialistů oddělení kriminalistické techniky a expertíz, kterou provedeli na místě trestného činu. V operativní pátrací činnosti slánských kriminalistů taktéž pomohla veřejnost, která nebyla k loupežným přepadením lhostejná a některými svými poznatky k podezřelým osobám poskytla policistům bližší informace.

     Dne 5. června policie podala podnět OSZ v Kladně na vzetí do vazby 21 letého muže.

vytisknout  e-mailem