Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Loupežná přepadení

Uplynulý víkend měli kladenští kriminalisté napilno. 

 
Vyšetřovali totiž tři případy loupežných přepadení čerpacích stanic.
 
V jednom případě se podařilo po několika minutách zloděje zadržet. Informovali jsme o tom v předešlém článku „Úspěch kladenských kynologů“. Další loupeže se zatím objasnit nepodařilo. Policisté proto žádají případné svědky těchto zvlášť závažných zločinů, aby se přihlásili na linku 158, nebo se dostavili na kteroukoli policejní služebnu a svými poznatky pomohli k dopadení pachatelů.
 
První z loupeží se stala v pátek ve večerních hodinách. Ve čtvrt na deset vešli do provozovny v Kladně v ulici Smečenská dva maskovaní muži. V rukou drželi krátké střelné zbraně, kterými mířili na obsluhu. Čtyřiadvacetiletá žena stála za pokladnou a jeden z pachatelů jí řekl o peníze. Pod hrozbou namířené střelné zbraně mu vydala finanční hotovost několik tisíc korun. Muž s penězi z prodejny utekl. Druhý z pachatelů přistoupil k pultu a se slovy: „Dej sem prachy! Dělej! Všechno i pod šuplíkem!“ se dožadoval vydání financí. Žena mu předala několik dalších bankovek nižší nominální hodnoty ve výši několika tisíc a i on z provozovny zmizel.
Popis pachatelů:
První muž měl na sobě tmavé oblečení. Zřejmě bundu v khaki barvě s kapucí, kterou měl naraženou do čela. Obličej si maskoval šálou, nebo šátkem. Byl ve věku kolem pětadvaceti let, vysoký asi 180 cm, hubené postavy. Druhý pachatel byl menší hubené postavy – cca 170 cm vysoký. Oblečen byl do světlejší bundy s kapucí. Na očích měl tmavé brýle. Oba měli bílou pleť a hovořili česky, bez přízvuku.
 
Téměř ve stejnou dobu došlo k loupežnému přepadení čerpací stanice ve Slaném v ulici Smečenská. A scénář byl téměř jako přes kopírák. Dva kuklami maskovaní muži vešli do prodejny. Jeden z nich měl v ruce krátkou střelnou zbraň. Osmatřicetiletého muže čerpadláře jeden z násilníků fyzicky napadl. Pod hrozbou namířené zbraně poškozeného dostrkali do chodby provozovny, kde ho nechali ležet na zemi. Ozbrojený pachatel zraněného hlídal a neustále fyzicky atakoval. Druhý z útočníků z pokladny odcizil dosud přesně nezjištěnou finanční částku. Jednalo se o několik desítek tisíc korun. Dále z regálů zloději odcizili alkohol a cigarety. Veškerý lup si odnesli ve velké tašce. Zraněný muž byl následně převezen do slánské nemocnice.
Popis pachatelů:
První byl oblečen do světlé bundy, která připomínala zateplené sako a tmavých tepláků. Na hlavě měl černou kuklu a na rukou tmavé rukavice. Druhý z mužů měl červenou vestu, pod ní zelenou mikinu a tmavé kalhoty. Maskoval se také kuklou.
 
Policisté po pachatelích intenzivně pátrají. V případě dopadení jim za zločin loupeže hrozí trest odnětí svobody až na deset let.
 
nprap. Michaela Nováková
19.3.2013

Loupežné přepadení BČS Kladno 15.3.2013Loupežné přepadení BČS Kladno 15.3.2013

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Loupežné přepadení BČS Kladno 15.3.2013Loupežné přepadení BČS Kladno 15.3.2013

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Loupežné přepadení BČS Kladno 15.3.2013Loupežné přepadení BČS Kladno 15.3.2013

vytisknout  e-mailem