Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Loupež za bílého dne

Policisté zadrželi lupiče po devíti minutách. 

Včera jen pár minut po pravém poledni volala na tísňovou linku 158 žena s tím, že byla na ulici Jeseniova přepadena mladým agresivním mužem. Na místo okamžitě vyrazili policisté z blízkého místního oddělení v Koněvově ulici a už za devět minut nasazovali pouta podezřelému narkomanovi.
 
Krátce před polednem měla jít po chodníku jednadvacetiletá žena se sluchátky v uších, poslouchala hudbu ze svého mobilního telefonu a v jeden okamžik k ní přistoupil mladík v červené zimní bundě se slovy: „Dej mi ten mobil a nečum na mě jako na opici“. Pak ji ale začal vyhrožovat násilím a nakonec jí udeřil několik ran pěstí do obličeje. Žena si zastrčila mobil do kapsy a snažila se z místa utéct, muž ji ovšem přitlačil ke zdi a následně mezi nimi proběhla strkanice. Napadené se několikrát podařilo vyklouznout ze sevření, útočník ji ale vždy doběhl a jeho agrese a vulgární nadávky gradovaly. Když pak kolem procházela seniorka, narkomana okřikla: „Neřvi, ty hulváte“, čehož využila mladá dívka a zavolala o pomoc na tísňovou linku 158.
 
Po čtyřech minutách přijeli k místu policisté z místního oddělení a pak hlídka z pohotovostní motorizované jednotky. Přepadená žena pohotově ukázala policistům na protější stranu chodníku, kde stál podezřelý útočník u popelnic a snažil se svléknout červenou bundu. Policisté ho proto okamžitě zadrželi a převezli na služebnu k dalším úkonům.
 
Tam si pak celý případ převzali kriminalisté, kteří v dostupných evidencích zjistili, že pětadvacetiletý muž je zkušeným recidivistou. V minulosti ho policisté už patnáctkrát řešili za majetkovou trestnou činnost, soudy ho dokonce dvanáctkrát odsoudili a od února letošního roku měl uložený podmíněný trest výkonu trestu odnětí svobody na osmnáct měsíců.
 
Vyšetřovatel útočníka obvinil z trestného činu loupeže, za což mu hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi a současně kriminalista vypracoval podnět k návrhu na uvalení vazby, o kterém v nejbližších hodinách rozhodne soud.
 
por. Bc. Jana Rösslerová 12. 12. 2013

vytisknout  e-mailem