Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Loupež v Trutnově objasněna

policisté obvinili 24letého muže z Vrchlabí 

 Z trestného činu loupeže a z trestného činu krádeže obvinili trutnovští policisté v těchto dnech 24letého muže z Vrchlabí (čtěte také: 24 hodin v regionu).

Ten je důvodně podezřelý, že začátkem tohoto týdne vnikl v trutnovské nemocnici do pokojů pacientů a ve dvou případech jim ze skříňky odcizil finanční hotovost. Policisté jej dále podezřívají, že se dne 11. 11. 2008 po 18. hodině dopustil v Trutnově trestného činu loupeže. V úmyslu zmocnit se kabelky, kterou měla při sobě mladá žena, ji sledoval na parkovišti při chůzi k jejímu vozidlu. V době, kdy usedla do vozu, jí nastříkal do obličeje slzotvorný sprej a snažil se kabelky zmocnit. Poškozená však začala volat o pomoc a útočník, aniž by se mu podařilo cokoliv odcizit, z místa utekl.

Obviněný muž se dále zodpovídá i z vloupání do kanceláře jedné vrchlabské firmy, ke kterému došlo dne 12. 7. 2008 odpoledne. Nejdříve měl vniknout do budovy, přičemž poškodil dveře a poté z trezoru kanceláře odcizit finanční hotovost. Vzniklá škoda byla vyčíslena na cca 4 tisíce korun. Dalšího vloupání se měl dopustit v době od 12. do 13. 10. 2008, když vnikl do jednoho baru ve Vrchlabí. Zde za použití nalezeného klíče otevřel trezor umístěný pod barovým pultem a odcizil z něj finanční hotovost. Tentokrát byla škoda vyčíslena na více jak 80. tisíc korun.

Vyšetřovatel podal návrh na vazební stíhání obviněného. Pokud se prokáže jeho vina, hrozí mu za uvedené jednání trest odnětí svobody až na 10 let.

 

por. Mgr. Lenka Burýšková

vytisknout  e-mailem