Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Loupež v recepci - aktualizace

Policisté pátrají po muži, který je podezřelý z loupeže. Neznáte ho? 

Kriminalisté prvního policejního obvodu pracují od neděle 15. října 2017 na objasnění případu loupeže, která se odehrála v jednom z hotelů v ulici Národní obrany v Praze 6. Neznámý muž tam kolem dvacáté hodiny vešel do provozovny, přistoupil k pultu recepce, a ukázal zaměstnankyni lísteček s nápisem „Peníze“. Svůj napsaný požadavek navíc podpořil i slovy: „Dej mi peníze co máš“. Recepční však jeho výzvu odmítala splnit a hotovost mu nevydala. Muž své požadavky nijak dál nerozváděl a s nepořízenou odešel. Odešel zřejmě i proto, že si všiml statného psa, který ležel vedle recepční a kterého si hledaný v první chvíli nevšiml.

Ačkoliv si peníze neodnesl, s prázdnou neodešel, vysloužil si totiž podezření z trestného činu loupež. Pokud bude dopaden a odsouzen, hrozí mu za uvedený čin až desetiletý pobyt za mřížemi.

Podezřelého při komunikaci s recepční a v prostorách hotelu zachytily bezpečnostní kamery. Pokud ho poznáváte, kontaktujte linku 158.

por. Mgr. Jan Rybanský – 26. října 2017

Aktualizace - Kriminalisté v rámci prošetřování případu ztotožnili, a v minulých dnech také zadrželi muže, po kterém v souvislosti s loupeží pátrali. Třiapadesátiletý muž se při výslechu k loupeži doznal, kdy uvedl, že tímto způsobem chtěl vyřešit svou tíživou finanční situaci. V současné době je dán podnět na jeho vzetí do vazby.

Tímto děkujeme všem, kteří pátrací relaci věnovali  pozornost.

por. Mgr. Jan Rybanský - 31. listopadu 2017

vytisknout  e-mailem