Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Loupež v prodejně s potravinami

Za loupež několika tisícovek hrozí pachateli v případě vypátrání až desetiletý pobyt za mřížemi. Neznáte ho?  

Kriminalisté z druhého policejního obvodu se od pátku 16. prosince zabývají případem loupežného přepadení prodejny v ulici Ostrovského v Praze 5. Do obchodu krátce před půl sedmou večer vešel neznámý muž, který si svou tvář částečně maskoval šálou. Po příchodu zamířil přímo k prodejnímu pultu, kde vyčkal do příchodu obsluhy. Muž poté prodavačku upozornil, že se jedná o přepadení a že jestli mu nedá peníze, tak ji zabije. V kapse přitom držel předmět připomínající teleskopický obušek. Žena ve strachu o svůj život otevřela pokladnu, ze které lupič odcizil finanční hotovost v řádu tisíců korun. V té chvíli do prodejny přišel další zákazník. Loupežník si proto peníze nastrkal do kapes a z prodejny odešel.

Muž během přepadení hovořil česky bez přízvuku. Jeho jednání i podobu zachytily bezpečnostní kamery a i přesto, že si svůj obličej snažil částečně maskovat, někdo by ho mohl poznat. Proto se v této souvislosti obracíme na širokou veřejnost s prosbou o pomoc. Jakékoli informace k muži zachycenému na záznamech, jeho totožnosti či pobytu, přijmou policisté na bezplatné tísňové lince 158.

Muž je podezřelý z trestného činu loupež, za což mu v případě dopadení a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na deset let. 

Za pomoc a spolupráci předem děkujeme.

por. Mgr. Iveta Martínková – 21. 12. 2016

 

Doplnění 19. 1. 2017

Kriminalisté druhého policejního obvodu stále prošetřují shora popsané loupežné přepadení. V rámci toho museli shlédnout desítky hodin záběrů bezpečnostních kamer, aby zjistili jak faktický vzhled pachatele, tak trasu jeho pohybu po loupežném přepadení. A podařilo se.

Na přiložených videích vidíte hledaného, který vchází, ze strany autobusového nádraží Na Knížecí, do stanice metra Anděl. V souladu s přepravním řádem si označí jízdenku a pokračuje dál. Avšak do žádné soupravy metra nenastoupí. Stanicí proběhne a opustí jí druhým východem směrem k Andělu. Tam pachatelova stopa končí.

Nicméně i tak jsou přiložená videa velikým přínosem, neboť je z nich zřejmá celková postava podezřelého, ale hlavně na posledním záznamu při výstupu z metra ukáže i svou tvář v „plné kráse“.

Proto se opětovně obracíme s prosbou o pomoc na širokou veřejnost.

Pokud kdokoli mladíka či muže na záběrech bezpečnostních kamer poznáváte, nebo víte, kde momentálně bydlí, předejte nám prosím tyto informace prostřednictvím linky tísňového volání 158.

por. Mgr. Tomáš Hulan 19. 1. 2017

Odkazy do noveho okna

Podezřelý muž 2

Podezřelý muž 2 

Detailní náhled

Podezřelý muž 3

Podezřelý muž 3 

Detailní náhled

Podezřelý muž

Podezřelý muž 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem