Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Loupež v Přerově

a další zprávy 

Loupež v Přerově
Tři neznámí pachatelé dne 30.4.2009 v 02.00 hod. v Přerově na ul. Malá Dlážka přistoupili k poškozenému (1988). Požadovali po něm vydání peněz a poškozený jim odpověděl, že žádné nemá. Obestoupili ho a jeden z nich držel v ruce nůž, druhý ho zezadu chytil kolem hrudi přes ruce a třetí ho začal prohledávat. Ze zadní kapsy kalhot mu vytáhl peněženku, kterou prohledali a odcizili z ní částku 12 000 Kč. Poté peněženku zahodili na zem. Poškozeného udeřili pěstí do břicha a z místa utekli. Ke zranění nedošlo a případ se šetří pro podezření z trestného činu loupež. 
 
Požár stohu slámy
Ve stejný den po jedné hodině v noci byl na linku 112 oznámen požár stohu mezi obcemi Říkovice a Vlkoš. Na místě bylo zjištěno, že došlo k zahoření stohu slámy o rozměrech cca 10 x 18 metrů. Na místě zasahovali profesionální i dobrovolní hasiči. K hašení nedošlo a stoh se nechal řízeně pod dohledem dohořet. Vyšetřovatel hasičů stanovil jako předběžnou příčinu úmyslné zapálení. Provedeným šetřením byl jako podezřelý zjištěn 45letý muž, který byl zajištěn. Jak bylo dále zjištěno, po uvedeném muži bylo vyhlášeno celostátní pátrání, jednalo se o pohřešovanou osobu, a byl následně předán matce. Shořelo celkem 2240q slámy a škoda vznikla společnosti z Horní Moštěnice ve výši téměř 180 000 Kč. O právní kavlifikaci se rozhoduje. 
 
Z kamionu odcizil 80 litrů nafty    
Opět 30.4.2009 podezřelý (1965) dopoledne vnikl po přestřižení visacího zámku pákovými kleštěmi do nádrže kamionu zn. DAF, který byl zaparkován v obci Boškov na Hranicku. Odcizil z něj 80 litrů motorové nafty v hodnotě 1890 Kč. Podezřelý byl téhož dne o pár hodin později zadržen a po provedení procesních úkonů propuštěn. Bylo mu ve zkráceném přípravném řízení sděleno podezření z trestného činu krádež a hrozí mu až dvě léta za mřížemi příp. peněžitý trest. 
 
Zmizel motocykl 
Dne 1.5.2009 odpoledne neznámý pachatel v Hranicích na místní ulici obelstil prodejce terénního motocyklu. Pod záminkou zakoupení a vyzkoušení stroje nasedl na motorku a odjel neznámo kam. Odcizením způsobil škodu 25letému majiteli ve výši 17 000 Kč.
 
Pytlačil na Bečvě
Dne 1.5.2009 od 12.00 do 13.00 hod. podezřelý (1958) ulovil na udici celkem 5 ryb na řece Bečvě v Hranicích v blízkosti jezu přes řeku. Není držitelem rybářského lístku ani povolenky k lovení ryb. Českému rybářskému svazu z Hranic způsobil škodu ve výši 1700 Kč. Je podezřelý z trestného činu pytláctví a hrozí mu odnětí svobody až na dvě léta nebo peněžitý trest. 
 
S odcizenou kabelkou ujel na kole
V sobotu 2.5.2009 v době oběda neznámý pachatel vytrhl z ruky poškozené (1971) dámskou kabelku. Bez jakéhokoliv slovního projevu nebo násilí jí kabelku vytrhl na autobusové zastávce na ul. Dvořákova v Přerově. Uvnitř se nacházela peněženka s částkou 1500 Kč, klíče, osobní doklady a kosmetika. Škodu si vyčíslila na 3000 Kč. Pachatel následně utekl směrem k nedalekému křoví, kde měl připravené jízdní kolo a na něm odjel směrem na ul. Vsadsko. 
 
Těžce zraněný cyklista a motorkář
Opět 2.5.2009 v 18.45 hod. v obci Lověšice řídil 43letý řidič osobní vůz Opel a jel po ul. Drážní ve směru od železničního podjezdu ke křižovatce s ulicí Mírová. Při odbočování z hlavní silnice vlevo nedal přednost v jízdě 62letému cyklistovi, který jel po hlavní silnici. Došlo ke střetu mezi přední pravou částí vozu a jízdním kolem. Cyklista upadl na přední kapotu a následně se sesunul na zem. Utrpěl těžká zranění - mnohačetná poranění hlavy, s dobou léčení nad 6 týdnů a je hospitalizován ve Fakultní nemocnici Olomouc. Alkohol u řidiče byl vyloučen dechovou zkouškou a u cyklisty byl nařízen odběr krve. Hmotná škoda byla vyčíslena na 5500 Kč. Řidič je podezřelý z trestného činu ublížení na zdraví a nehoda je nadále v šetření. (foto DN Lověšice).
 
O den později 3.5.2009 v 19.20 hod. vyjížděl 19letý řidič s vozem zn. Ford vlevo z místa ležícího mimo pozemní komunikaci (odbočka před vjezdem do rezervace Žebračka ve směru jízdy od obce Prosenice) a chtěl pokračovat v jízdě na Přerov. Přes hustý porost přehlédl z levé strany od Přerova na Prosenice jedoucí motocykl Suzuki, který řídil 17letý chlapec a nedal mu přednost v jízdě. Uprostřed silnice došlo ke střetu a po nárazu došlo k vymrštění motorkáře za místo dopravní nehody vpravo na trávu. Přitom utrpěl těžké zranění s dobou léčení asi 3 měsíce a možností trvalých následků. Byl hospitalizován v přerovské nemocnici. Alkohol byl u obou řidičů vyloučen dechovou zkouškou. Hmotná škoda byla vyčíslena na 25 000 Kč. Případ je nadále v šetření dopravního inspektorátu. (foto DN Prosenice)
 
V letošním roce ke dni 3.5.2009 došlo na Přerovsku k šesti dopravním nehodám s účastí motocyklu, z toho se jednalo o jeden moped a 5 motocyklů.   

vytisknout  e-mailem