Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Loupež v Jirnech

Praha východ- Policisté zadrželi dvojici mužů, kteří majitelce odcizili vozidlo z pozemku u rodinného domu. 

     Pouhé dva dny stačily kriminalistům z Prahy východ k vypátrání a zadržení dvou mužů (bratrů) ve věku 31 a 32 let, kteří v obci Jirny v nedělních odpoledních hodinách vnikli na pozemek jednoho z rodinných domků za účelem odcizit zaparkované vozidlo. 
 
 Oba muži však byli spatřeni majitelkou domu, proto pozemek opustili. Záhy se však na místo znovu vrátili, rozbili okno u vyhlédnutého auta a jeden z mužů do něho nasedl. Druhý muž se odebral do domu k majitelce, kterou pod pohrůžkou užití kladiva donutil k vydání klíčů od vozidla. S těmi pak vyběhl k autu, předal je bratrovi a oba pak z místa odjeli odcizeným vozidlem.
Jelikož oba byli pod vlivem alkoholu, cestou způsobili dvě dopravní nehody v obci Zápy a následně další na rychlostní silnici R10 u BS Luk Oil ve směru na Prahu.   Odcizené vozidlo se stalo zcela nepojízdným, proto ho oba muži opustili a z místa utekli. K jejich neštěstí se je však podařilo vyfotografovat náhodnému svědkovi, jak prchají od nabouraného vozidla.
Díky intenzivní práci kriminalistů a jejich znalosti dané lokality se muže podařilo ztotožnit a následně i zadržet. Muž, který si kladivem vynutil vydání klíčů, byl obviněn z přečinů porušování domovní svobody ve formě spolupachatelství, neoprávněného užívání cizí věci a zločinu loupeže, za což mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na deset let. Jeho bratr byl obviněn z přečinů porušování domovní svobody ve formě spolupachatelství, neoprávněného užívání cizí věci ve spolupachatelství, maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a ohrožení pod vlivem návykové látky. Muž měl již soudem uložen trest zákazu řízení motorových vozidel. Tomuto muži hrozí v případě odsouzení trest odnětí svobody až na tři léta.
 
mjr. Bc. Soňa Budská
18. 10. 2013
 

vytisknout  e-mailem