Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Loupež v herně objasněna

DĚČÍN - Třikrát loupež a jednou vloupání 

Rumburští kriminalisté vypátrali tři mladé muže, kteří koncem července oděni do černého s kuklami na hlavách přepadli se zbraní hernu v Rumburku. Zde pod pohrůžkou zastřelení donutili poškozeného vydat částku třicet tisíc korun a zmizeli. Dva čtyřiadvacetileté výtečníky a jejich o šest let mladšího komplice policisté obvinili z trestného činu loupeže, za což pachatelům hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi.
 
 
S obětí zašel do zastavárny
 
Horké chvilky připravil v úterý odpoledne v Boleticích u Děčína devatenáctiletý mladík o rok mladšímu poškozenému. Přistoupil k němu s žádostí o zapálení cigarety a vzápětí si vyžádal zapůjčení mobilu k zaslání sms. Ten okamžitě sebral a požadoval za vrácení finanční obnos. Když mu napadený sdělil, že peníze nemá, tasil nůž a donutil svou oběť zajít do zastavárny, kde za telefon obdržel čtyři stovky a dvě krabičky cigaret. Ty pachateli vydal. Ten se však neradoval dlouho. Za tři dny už se nacházel ve společnosti policistů, kteří proti němu zahájili trestní stíhání pro loupež. Nyní čelí hrozbě až desetiletého vězení.
 
 
Ženu škrtil zezadu
 
Další loupež byla spáchána v Děčínské Obloukové ulici. Sedmapadesátiletou ženu zde v pátek ve večerních hodinách kdosi ze zadu škrtil, častoval vulgárními výrazy a pod pohrůžkou zlomení vazu požadoval finanční obnos. Pak jí pustil, sebral tak zvaný dětský chlebník, který měla napadená s sebou, a zmizel. V něm byly klíče od bytu, doklady, brýle a sto padesát korun. Druhý den byl hlídkou zadržen devatenáctiletý mladík, který by měl mít s přepadením co do činění a třetí den převzal usnesení o zahájení trestního stíhání. Za loupež mu soudce může přiklepnout až desetileté odnětí svobody.
 
 
Přistižena při činu
 
Do rodinného domu v Rumburku se v pátek večer dostavila nevítaná návštěva v podobě jednatřicetileté ženy. Z pověšené bundy vylovila osobní doklady, doklady k vozidlu, platební kartu a svazek klíčů. Z věšáku pak ještě odcizila tři kabelky a tašku s potravinami. Objekt však již neopustila, neboť byla přistižena zadržena poškozeným. Záhy si pro výtečnici přijeli policisté a druhý den proti ní zahájili trestní stíhání. Za krádež vloupáním, porušování domovní svobody a neoprávněné opatření platebního prostředku by si mohla recidivistka posedět až tři roky.
 
 
 
15.11.2010, Děčín
por. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293
 

vytisknout  e-mailem