Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Loupež v Čelákovicích

Praha venkov – VÝCHOD – Útočník byl krátce po skutku dopaden. 

Ve čtvrtek 9. dubna kolem desáté hodiny večer cestou z vlakového nádraží v Čelákovicích cizinec napadl muže, který šel od vlaku domů. Šestadvacetiletý cizinec nejprve začal obtěžovat mladíka ve stejném věku tím, že mu zastupoval cestu a cizí řečí po něm požadoval jeho tašku s osobními věcmi. Posléze ho začal napadat i fyzicky, což trvalo chvíli, neboť okolo procházeli kolemjdoucí. Cizince však lidé kolem zcela od jeho záměru neodradili a poškozeného muže pronásledoval dál. Po chvíli jej začal opět obtěžovat a  následně ho fyzicky napadl.

Po zavolání jednoho z občanů, který napadení mladíka oznámil, na místo okamžitě vyrazila hlídka strážníků městské policie z Čelákovic a policejní hlídka. Strážníci získali důležité informace od svědků, které předali policejní hlídce. Netrvalo dlouho a hledaný muž byl krátce na to policisty dopaden. Po zadržení útočníka a provedení úkonů trestního řízení brandýští kriminalisté šestadvacetiletého cizince obvinili z přečinu loupež, za což mu nyní hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi.

Kriminalisté zároveň podali návrh na podání podnětu ke vzetí obviněného cizince do vazby. Na základě rozhodnutí soudu bude cizinec stíhán na svobodě.

por. Mgr. Eva Hašlová
16.4. 2020

vytisknout  e-mailem