Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Loupež si vymyslel

České Budějovice - Českobudějovičtí kriminalisté zaznamenali další případ smyšleného loupežného přepadení  

Jak jsme již informovali, mělo dojít uplynulou sobotu, 11.04.2009, v době kolem 11:30 hodin, v Nádražní ulici - u viaduktu v Českých Budějovicích , k loupežnému přepadení.
Uvedenými místy měl právě procházet 18letý mladík z Českobudějovicka, kdy k němu přistoupili dva pachatelé snědší pleti . Jeden z neznámých agresorů měl chytil poškozeného za ramena, otočit jej proti sobě a měl mu mířit do úrovně hrudníku injekční stříkačku s jehlou se slovy : „ Dej všechno, co máš „ . Mezitím mu druhý z pachatelů měl odepnout ledvinku a z této odcizit veškerou volně uloženou hotovost ve výši 3.200 korun . Na místo se bezprostředně po přijetí oznámení dostavila kompletní výjezdová skupina Služby kriminální policie a vyšetřování. Byly provedeny nezbytné a neodkladné úkony na místě činu, včetně šeření v okolí.
Osmnáctiletý mladík pak poskytl mužům zákona velmi detailní popis " možných pachatelů " .
Výpověď 18letého muže se ale již zprvopočátku jevila jako nevěrohodná. Českobudějovickým kriminalistům se dnešního dne doznal k tomu, že si výše uvedené skutečnosti vymyslel.
Dopustil se tak přestupku křivého vysvětlení, neboť jako osoba podávající vysvětlení o trestném činu spáchaném jiným před orgánem činným v trestním řízení úmyslně uvedl nepravdu o okolnosti, která má podstatný význam pro rozhodnutí. Věc bude postoupena příslušnému správnímu orgánu – Magistrátu města České Budějovice k dalšímu vyřízení přestupku.

vytisknout  e-mailem