Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Loupež si vymyslel

MOST - Chtěl tak podezřelého postrašit; Otec ukrýval syna a další 

V lednu přes šedesát nehod
Za první měsíc letošního roku došlo na silnicích mosteckého regionu k 68 dopravním nehodám, při kterých bylo 14 osob lehce zraněno. Oproti loňskému lednu je to o šest nehod více. Hmotné škody dosáhly částky 3 470 tisíc korun. Mezi nejčastější příčiny havárií patří nesprávný způsob jízdy. V pětadvaceti případech překročili řidiči povolenou rychlost. Jedenáct řidičů při jízdě nedalo přednost jízdy a čtyřikrát byl na vině alkohol. V obci policie řešila 54 dopravních kolizí, mimo obec 14 střetů. Nejvíce řidiči bourali ve čtvrtek a pátek, klid na silnicích byl v sobotu. Kritická doba pro řidiče byla mezi 14-18 hodinou, méně vyjížděli policisté od půlnoci do čtvrté hodiny. Havarovalo celkem 48 osobních vozidel a 8 nákladních aut. Od dvanácti dopravních nehod řidiči ujeli. V obci Most policie zaznamenala 31 dopravních střetů, v Litvínově havarovalo 10 řidičů.

Loupež si vymyslel
Mostecká policie včera přijala oznámení o spáchané loupeži. K ní mělo dojít kolem 17.30 hodiny v centru města Mostu. Podezřelý muž měl přistoupit k poškozenému, chytit ho za bundu a následně i pod krkem a přitlačit ho ke zdi. Poté mu začal vyhrožovat a prohledal mu kapsy oděvů, ze kterých odcizil mobilní telefon, peníze a cigarety. Okamžitým šetřením bylo ještě včera zjištěno, že k loupeži nedošlo. Poškozený si takto chtěl vyřídit účty s podezřelým, který od něj vyinkasoval dva tisíce korun na nákup notebooku. Na ten poškozený stále marně čeká a podezřelý ho má vodit neustále za nos.

Sklepy vydávají bohatství
Mostecké sklepy a bytové komory často navštěvují zloději. Jen tento týden se pachatelé vloupali do čtyř sklepů a dvou bytových komor. Na sídlišti Výsluní v Mostě pachatelé vykradli tři sklepy a jednu komoru, ze které odcizili různé nářadí, sportovní vybavení, elektrospotřebiče a další věci, vše v hodnotě sedmdesáti tisíc korun. Na sídlišti Liší vrch lapkové odnesli ze sklepa lyžařské vybavení za dvacet tisíc korun a z komory kdosi ukradl prací stroj Consul. Případy krádeží vloupáním šetří policisté z obvodního oddělení Zahradní.

Lapka má kabelku
Nákup nedokončila tento týden 50letá žena z Mostu. Ta byla nakupovat v jednom mosteckém supermarketu v odpolední době. Při tom si uložila svoji kabelku do nákupního vozíku. Pohotový zloděj se kabelky zmocnil v nestřeženém okamžiku. Žena tak kromě příručního zavazadla přišla i o osobní doklady, mobilní telefon, peníze a platební karty. Celkem jí vznikla škoda ve výši pěti tisíc korun. Případ krádeže vyšetřuje mostecká policie.

Zloděj na kolejích
Případ krádeže a poškození cizí věci šetří policisté litvínovského obvodního oddělení. Zatím neznámý poberta včera v přesně nezjištěné době odcizil v obci Louka na Litvínovsku na kolejišti dvířka od patek železničního návěstidla, které udržují jeho stabilitu. Krádeží byla Českým drahám způsobena celková škoda ve výši patnácti tisíc korun.

Otec ukrýval syna
Policejní komisař mostecké policie obvinil z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí 51letého muže z Mostu. Ten měl již loni mařit výkon uložené ochranné ústavní výchovy jeho mladistvého syna, který se zdržoval v jeho domácnosti. Mladík byl na útěku, neboť se nevrátil z řádné dovolenky do výchovného ústavu. Jeho otec ho na útěku skrýval a neoznámil jeho přítomnost v místě svého bydliště kompetentním orgánům, ani ho nevrátil do příslušného zařízení pro výkon ústavní výchovy. 

Vandal poškodil výtah
Neznámý vandal řádil ve věžovém domě v centru města Mostu. Ten v přesně nezjištěnou dobu v osobním i nákladním výtahu vytrhal jejich vnitřní obložení. Poškozený majitel domu vyčíslil celkovou škodu na částku třiceti tisíc korun. Případ přečinu poškození cizí věci nyní vyšetřují mostečtí policisté.

Vůz zastavil o strom
Mostecká dopravní policie včera šetřila dopravní nehodu, která se stala na silnici I/13 ve směru od Mostu na Bílinu ráno kolem 08. hodiny. Řidička osobního vozidla před odbočkou na Liběšice po projetí zatáčky na přímém úseku dostala na zasněžené vozovce smyk, vjela vlevo do svodidel a od nich se odrazila vpravo mimo komunikaci, kde čelně narazila do stromu. Při nárazu řidička utrpěla lehké zranění. Na vozidle vznikla škoda ve výši 150 tisíc korun. Alkohol u řidičky zjištěn nebyl.

Střet škodovek na křižovatce
K dopravní nehodě došlo včera dopoledne u obce Libčeves. Řidič škodovky jel po silnici II. třídy k silnici I/28 a když se přibližoval k křižovatce, tak při brždění měl dostat smyk. Vjel na hlavní komunikaci a tam se střetl s vozidlem stejné tovární značky, které jelo od Mostu na Louny. V druhém vozidle byla při střetu zraněna lehce řidička. Dechové zkoušky na alkohol byly  negativní. Hmotná škoda dosáhla částky 75 tisíc korun. Příčina dopravní nehody a míra zavinění je předmětem šetření mostecké policie. 

Most, 12. února 2010

vytisknout  e-mailem