Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Loupež si vymyslel

České Budějovice - Českobudějovičtí kriminalisté zaznamenali další případ smyšleného loupežného přepadení  

Uplynulou sobotu, 07.03.2009, třicet minut po druhé hodině ranní,  mělo dojít v Krajinské ulici v Českých Budějovicích k loupežnému přepadení. Tři neznámí agresoři zde měli v uvedené době bezdůvodně fyzicky napadnout 18letého mladíka z Českobudějovicka a to kopy a údery pěstí do oblasti hrudníku, hlavy a pravé ruky a následně mu odcizit peněženku s osobními doklady a finanční hotovostí ve výši 4.000 korun. Na místo se bezprostředně po přijetí oznámení dostavila kompletní výjezdová skupina Služby kriminální policie a vyšetřování. Byly provedeny nezbytné a neodkladné úkony na místě činu, včetně šeření v okolí. Bližší popis pachatelů nebyl znám.
Výpověď 18letého muže se již zprvopočátku jevila nevěrohodnou. Českobudějovickým kriminalistům se dnešního dne doznal k tomu, že si výše uvedené skutečnosti vymyslel.
Dopustil se tak přestupku křivého vysvětlení, neboť jako osoba podávající vysvětlení o trestném činu spáchaném jiným před orgánem činným v trestním řízení úmyslně uvedl nepravdu o okolnosti, která má podstatný význam pro rozhodnutí . Věc bude postoupena příslušnému správnímu orgánu – Magistrátu města České Budějovice k dalšímu vyřízení přestupku.

vytisknout  e-mailem