Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Loupež se zbraní - Přerov

Z nemocnice zmizely operační nástroje za sto tisíc korun  

Loupil se zbraní v ruce
 
Včera 7.6.2009 po deváté hodině ráno neznámý pachatel vstoupil do pobočky sázkové kanceláře v Přerově na ul. Čechova. Přistoupil k přepážce pokladny a pracovnici předložil lístek, na kterém měl napsáno, aby mu vyplatila peníze. Přitom na ni mířil krátkou střelnou zbraní, kterou vytáhl z kapsy mikiny. Žena mu z obavy vydala finanční hotovost v desíkách tisíc korun. Při odchodu jí pachatel nastříkal do tváře neznámou dráždivou látku. Žena byla ošetřena v nemocnici v Přerově a dle lékařské zprávy utrpěla poranění s dobou léčení cca 10 dnů. Věc se šetří pro podezření z trestného činu loupež.      
Popis pachatele : mladík ve věku asi 20 let, výšky 170-175 cm, upraveného zevnějšku, na sobě měl červenou mikinu, rifle, černou kšiltovku na hlavě s nezjištěným nápisem nebo ornamentem    
 
Odcizil střelné zbraně
 
Dosud neznámý pachatel v době od 20.3. do 7.6.2009 po překonání oplocení vnikl na zahradu rodinného domu v obci na Lipensku. Zde našel na zdi pověšený klíč, se kterým si odemknul dveře zahradního domku. Odstranil dva visací zámky plechové skříně, kde měl poškozený (1946) uloženo celkem sedm krátkých střelných zbraní včetně střeliva, které držel legálně. Jednalo se o tři pistole USSR vz. Margoline, dále pistole ČZ Strakonice vz. 52, vz. Champion, vz. Drulov a revolver USSR vz. TOZ 49 včetně 200 ks nábojů různých ráží. Celková škoda byla vyčíslena na 14 475 Kč. Pachatel je podezřelý z trestných činů krádež a nedovolené ozbrojování. Policisté budou také zjišťovat, zda byly zbraně uloženy podle zákona. 
  
Zmizelo operační nářadí za sto tisíc korun
 
Neznámý pachatel začátkem měsíce června dosud nezjištěným způsobem odcizil v hranické nemocnici z operačního skladu nerezový box 40x80x20 cm s operačním nářadím. Jedná se o sadu nástrojů určených pro břišní operace. Odcizením způsobil škodu ve výši 100 000 Kč. Na poškození škoda nevznikla.
 
Další nakupující doplatila na svoji neopatrnost
 
V sobotu před 11.00 hodinou dopoledne v přerovském obchodním domě neznámý pachatel využil nepozornosti poškozené (1951) a odcizil jí z kabelky, kterou měla odloženou v nákupním vozíku, peněženku. Uvnitř měla hotovost 1500 Kč, osobní doklady a platební kartu pravděpodobně s platným PINem. Z karty byl následně proveden neoprávněný výběr ve výši 9000 Kč. Poškozené vznikla celková škoda 11 000 Kč.
 
Nehodu zavinil pravděpodobně mikrospánek
 
V sobotu v 17.20 hod. došlo v obci Osek n/B. k dopravní nehodě. Řidič (1976) jel s osobním vozem Ford od Lipníka n/B. na Přerov. V důsledku mikrospánku před místní restaurací přejel s vozidlem do protisměru, najel levou stranou vozu na travnatý pás a urazil označník autobusové zastávky. Poté z místa nehody odjel směrem na Přerov. Následně byl zastaven policejní hlídkou a provedená dechová zkouška byla negativní. Ke zranění osob nedošlo. Na vozidle vznikla škoda 5000 Kč, na zastávce 3000 Kč. Věc je nadále v šetření policie.   
 

vytisknout  e-mailem