Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Loupež pouze předstírali

CHOMUTOVSKO - Peníze od zákazníků ve skutečnosti zpronevěřili; Z lásky posprejoval auto i silnici. 

Začátkem března přijali policisté na tísňové lince 158 oznámení o loupežném přepadení, ke kterému mělo dojít v Kadani. Neznámý pachatel měl pod hrozbou střelné zbraně přinutit zaměstnance přepravní společnosti provádějící rozvoz zásilek k tomu, aby mu vydal finanční hotovost ve výši cca 60 tisíc korun. Mělo jít o peníze, které kurýr převzal od zákazníků za doručené zásilky.

Policisté se začali případem intenzivně zabývat a v průběhu šetření ještě v ten den zjistili, že kurýrem oznámené loupežné přepadení jeho osoby bylo zřejmě pouze předstírané. Dvaadvacetiletý muž se měl totiž na „loupeži“ dohodnout se svým o rok starším známým. Sjednali si místo i čas, kde k fingovanému přepadení dojde. V uvedeném čase a místě pak podle zjištění policistů došlo k dobrovolnému předání „kasírtašky“ s uvedenou finanční hotovostí.  Následně oznámená loupež pak měla sloužit jako zástěrka pro to, aby si zmínění muži peníze utržené od zákazníků přepravní firmy ponechali.

Při výslechu se dotyční pod tíhou důkazů kriminalistům přiznali, že loupežné přepadení bylo vymyšlené. Vyšetřovatel oba muže obvinil z trestného činu zpronevěry, za jehož spáchání jim v případě odsouzení hrozí až dvouleté odnětí svobody.

Z lásky posprejoval auto i silnici

Pravděpodobně rozchod vedl 26letého muže k posprejování auta, které používala jeho bývalá přítelkyně. V polovině března měl v Kadani v pozdních večerních hodinách „vyzdobit“ kapotu a čelní sklo vozidla srdcem a nápisy. Kromě toho měl mladý muž ještě posprejovat silnici vyznáním lásky.

Jeho jednání bylo oznámeno policistům, kteří ho řešili ve zkráceném přípravném řízení. Muži sdělili podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci.

Škoda na vozidle a silnici je nakonec nulová, protože podezřelý většinu nápisů sám odstranil a o zbytek se postaral déšť.

por. Mgr. Miroslava  Glogovská

tisková mluvčí

Chomutov 8. dubna 2021

vytisknout  e-mailem